Kosovo je útvar vzniklý krvavými zločiny na srbských obyvatelích

politika

Vládní návrh, který se předložil Parlamentu ČR k vyslovení souhlasu s ratifikací Smlouva mezi Českem a Republikou Kosovo o zamezení dvojímu zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu, způsobil třetí březnovou středu ve sněmovně přestřelku názorů.

Kosovo je útvar vzniklý krvavými zločiny na srbských obyvatelích
Zaznělo také v Poslanecké sněmovně od tohoto pultu
23. března 2018 - 08:32

Smlouva vyžadující ratifikaci byla podepsána v Prištině dne 26. listopadu 2013. V mnoha příspěvcích do diskuse se ani moc o smlouvě nemluvilo, jen se mezi sebou poslanci napadali. Expert na tyto činnosti je Miroslav Kalousek, který glosoval vystoupení poslance Lubomíra Volného.

"Takže já si myslím, že pokud neschválíme tuto smlouvu, bude to určitá forma sankce, kterou dáváme zřetelně najevo, že nehodláme žádným dalším způsobem jakkoli legitimizovat existenci takového patvaru, jako je Kosovo. Takže já doporučuji a žádám - nebo spíš doporučuji tedy, abychom tento návrh zamítli," prohlásil Lubomír Volný.

"Já se to pokusím také vysvětlit úplně naposledy, pokud možno stylem, za který nenafasuji nějaké další trestní oznámení. Nicméně pro mne osobně je Kosovo zločinný útvar, který vznikl krvavými zločiny na srbských obyvatelích Kosova a flagrantním porušením mezinárodního práva. A jestliže jsme tady lidé, kteří se mají řídit vyššími morálními principy, tak se zločinci se neobchoduje. Takže, prosím vás, nedělejme nic, co by obchod se zločinným útvarem učinilo ještě jednodušším a tím bychom ho legitimizovali," měl jasno v dalším vysoupení poslanec z Moravskoslezského kraje Volný.

"Tady je nějaký uznaný subjekt mezinárodního práva ze strany České republiky. A já po tisící říkám, že proti mé vůli a proti mému přesvědčení. Ale nic jiného mi nezbývá, než to prostě akceptovat, protože to uznala moje země a moje vláda. A musí s tím pracovat i tahle vláda nějakým způsobem. Nemůže říct, že to, co udělala Topolánkova vláda je špatně, a ona s tím nesouhlasí. Ona to prostě musí převzít. A když potom vystoupí člověk, který říká, že to je zločinný mezinárodní subjekt - možná jo, to je subjektivní pocit - a že tedy nemáme schvalovat nějaké smlouvy, a přitom je to individuum, které obchoduje s chudobou  a troufá si nás tady cvičit z toho, jestli obchodujeme s nějakým jiným mezinárodním subjektem, které se mu nelíbí, tak to teda protestuju. To kdybyste laskavě, pane poslanče Volný, prostřednictvím pana předsedající, zavřel ta svá chamtivá ústa," bouřil Kalousek.

Miloš Zeman: Česká republika nikdy neměla uznat Kosovo!


Na Kalouskovo vystoupení reágoval Lubomír Volný prostřednictvím pana předsedajícího ... "Chtěl bych požádat svého kolegu pana Kalouska, aby v této Sněmovně nesuploval roli policisty, prokurátora, soudce a kata na základě jedné jediné reportáže v České televizi, která bude mít ještě svou dohru. Fakta uvedená v této reportáži neodpovídají pravdě, a pokud jsem příslušníkem onoho podnikatelského cechu, který jste uvedl, tak si dovolím jen tak poznamenat, že bydlím sám v pronajatém bytě, mám 17 let starý automobil, a pokud už mě takto nazýváte, tak mě prosím vás nazývejte aspoň neúspěšný obchodník s chudobou, protože já se naopak vnímám jako nedobrovolný charitativní pracovník, který vlastními penězi posledních pět let dotoval sociální bydlení našim někdy přizpůsobivým, někdy méně přizpůsobivým spoluobčanům, protože výsledný efekt mého pětiletého podnikání je, jak si můžete zjistit v mém majetkovém přiznání minus 600 tisíc korun, 17 let starý automobil a vlastní pronajatý malometrážní byt."

"Takže tady říkám všem našim kolegům v této Sněmovně, až si zjistíte veškerá fakta, která jsem sám zveřejnil více než před rokem a čtvrt na své facebookové stránce, a přesto jsem uspěl ve volbách v Moravskoslezském kraji, protože jsem to vykomunikoval s občany, a až si zjistíte veškerá fakta o tom, jak vznikala ona reportáž, jsem připraven tady na této půdě přijmout vaši veřejnou omluvu," řekl Lubonír Volný.

"Nemusíte dlouho čekat, pane kolego Volný, prostřednictvím pana předsedajícího. Já se vám upřímně omluvím hned za to, že jsem vám řekl obchodník s chudobou. Přijměte prosím moji omluvu. Správný termín měl znít podle údajů, které jste uvedl, neschopný obchodník s chudobou," řekl poslanec Miroslav Kalousek.
(ps, Poslanecká sněmovna, Prvnizpravy.cz, foto: ps)


Anketa

Souhlasíte s tím, že Fialova vláda zrušila tradiční mezivládní konzultace se Slovenskem?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif