Začala nebo teprve začne 2.fáze americko – ruské války na Ukrajině?

zprávy

Čtenářstvo mohlo v neděli a v pondělí (6. a 7.3.2022) dumat nad tím jestli skončila nějaká první fáze války, tedy začala druhá fáze. V podstatě to jsou jenom kecy. Jedná se jenom o to, kdo koho převálcuje.

Začala nebo teprve začne 2.fáze americko – ruské války na Ukrajině?
Ilustrační foto
8. března 2022 - 09:01

USA tvrdí, že druhá fáze operace může začít v pondělí, včetně operací na získání kontroly nad Oděsou a Kyjevem, stejně jako obklíčení skupiny ukrajinských šmoulů na Donbasu. Nevím, proč by tím měla začít 2. fáze. Prostě pokračuje obsazování měst, uvádí publicista František Roček.

Koridory a realita


V čechůnském tisku se objevují poudačky, že slíbené humanitární koridory, samozřejmě kvůli Rusům, nefungují. Naopak Rusové upozorňují: Humanitární koridory v Mariupolu a Volnovacha jsou stále narušovány nacionalisty alias „nacisty“ z tzv. Azovských. Daří se osvobodit pár set lidí, kteří byli ukryti v Mariupolu, nad ostatními visí otazník. Několik desítek dalších se podařilo uniknout z Volnovachy. Ukrajinští střelci civilisty využívají jako svého lidského štítu. Což odsuzuje mnoho lidí k smrti, když začala operace v samotném Mariupolu a pokračuje aktivní čištění blízké Volnovachy.

Prý se ozvala legrační hláška od Zelenského, že Západ chce, aby byli Ukrajinci zabíjeni (probuzeni) a že "bojujeme za to, kde bude nová hranice".

K tomu jsem zachytil ruský fór, že v Ruské federaci se konají protiválečná shromáždění, ale soudě podle počtu shromážděných lidí, dokonce i zatčení Navalného a koronavirová omezení znepokojovaly občany více.



Co dál?

Ať začala či nezačala 2.fáze konfliktu, jisté je, že prioritou č. 1 stále je zničení obklíčené skupiny ukrajinských střelců na Donbasu, což připraví Ukrajinu o většinu ozbrojených sil a těžké techniky.

Kyjev nadále je mediální hvězdou poutající pozornost, ale bez významu – jenom jedno blbé hlavní město. Důležité je dokončit obsazení černomořského pobřeží.

Možná začíná 2.fáze, ale ne proto, že to někdo řekne, ale proto, že je spojena s celkovým povědomím, že Rusko bude mít brzy kontrolu nad celou Ukrajinou s výjimkou západních provincií (západně od Vinnica a Žitomiru). Jinými slovy, válka více méně skončila, přinejmenším vojensky.

Nejdůležitější otázkou je očistit několik větších oblastí od ukrajinských vojáků a stanovit si hranici, za kterou není třeba jít s obsazením Ukrajiny. Z praktického hlediska stačí oblasti s větším počtem ruského obyvatelstva. Zbytek ukrajinské kosti ponechat k ohlodání politickým myším z USA.


Do posledního Ukrajince

Na jednom americkém proruském webu jsem k tomu četl: Západ je jasně odhodlán hrdinsky bojovat s Ruskem až do posledního Ukrajince. Američané jistě požadují od Ukrajinců, aby Ukrajinci neopustili  Kyjev, aby tam bylo 30 až 50 000 ukrajinských vládních šmoulů. Plus co nejvíce civilistů, kterým nebude umožněno odejít, aby byly c největší ztráty. Takový je ukrajinský cíl: vyčištění města od ozbrojenců bude vyžadovat zapojení hlavních ruských sil. To bude zbytečné plýtvání

Uvidíme se k čemu se ruskoválečničtí velitelé produmají.

Na americkém proruském webu jsem v tom smyslu našel ještě jednu zajímavou hlášku: „Západ nedovolí Ukrajincům kapitulovat, a ti Ukrajinci, kteří by mohli souhlasit s rozhovory, budou zastřeleni svými vlastními (právě teď se to děje po celém Banderastánu)… pokud nedojde k nějakému příměří, by v příštích 7-10 dnech mělo dojít k prudkému nárůstu ruských operací nejen ve vzduchu a na zemi, ale také na moři, kde bude Černomořská flotila zapojena do zabezpečení ukrajinské pobřežní linie…“

Bude to ještě, soudruzi bratři, pěkná bžunda, končí komentář František Roček.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif