Ukrajinská policie evakuuje lidi z vesnic, kam se blíží Rusové

zprávy

Rusové dobyli Keramik a Novokalinovo u Avdijivky a postupovali také severně od Očeretina. Informovala o tom ukrajinská vojenská veřejnost Deep State.

Ukrajinská policie evakuuje lidi z vesnic, kam se blíží Rusové
Ilustrační foto
2. května 2024 - 03:20

Ztráta vesnic nebyla oficiálně potvrzena. Ale i o tom píše vojenský analytik Bildu Julian Röpcke. Domnívá se také, že Očeretino bylo zcela obsazeno (což zatím vojenské zdroje na Ukrajině nepotvrdily).



Severozápadně od Očeretina však již policie evakuuje lidi z Novoaleksandrovky – k níž postupují ruské jednotky. Ministerstvo vnitra hlásí, že frontová linie se nachází kilometr od Novoaleksandrovky, na kterou útočí bomby. Vesnici opustili téměř všichni obyvatelé.

Podle německého analytika Röpckeho zahájila ruská armáda ve stejné oblasti útok na Archangelskoje ze dvou stran – z Očeretina a Keramiku. Expert se domnívá, že Rusové v tomto směru postupují v průměru o dva kilometry týdně.


Také, píše Röpcke, Ruská federace postoupila jižně od Časov Jar. Po analýze videozáznamu bitev dospěl k závěru, že se Rusům podařilo překročit kanál Severskij Doněc-Donbas a postoupit směrem k městu.

Na východě a severu mikrodistriktu Kanal drží linii ukrajinské ozbrojené síly, ale expert Bildu se domnívá, že „teď je jen otázkou času“, kdy Rusové vstoupí do města v těchto oblastech.

Ruská vojenská veřejnost také píše, že ruská armáda dokázala postupovat jižně od města - v místě, kde kanál vede pod zemí, a není tedy přirozenou překážkou.

Na mapě Deep State je oblast kanálu Severskij Doněc-Donbas uvedena jako šedá zóna.

Jak jsme již psali včera, ruské velení může při přesunu z Očeretina na jihu a z Časov Jar na severu plánovat obklíčení oblasti New Yorku a Torecka.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:strana)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif