Merkelová: Evropa se už nemůže spoléhat na USA

zprávy

Německá kancléřka Angela Merkelová uvedla, po Trumpově oznámení, že USA odstupují od dohody s Íránem, že Evropa se už nemůže nadále spoléhat na Sppojené státy.

Merkelová: Evropa se už nemůže spoléhat na USA
Angela Merkelová, německá kancléřka
11. května 2018 - 07:20

"Už to není pravda, že USA nás ochrání. Evropa musí mít osud ve svých rukou - to je náš úkol do budoucna," řekla Angela Merkelová.
 
Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker podpořil pozici německé kancléřky, podle  jeho názoru Washington ztratil sílu a vliv v dlouhodobém horizontu, a proto musí Evropa přijmout postavení světového vůdce místo USA.

Izraelské letectvo tvrdě udeřilo na desítky cílů v Sýrii!

Kancléřka Merkelová telefonovala s íránským prezidentem Hassanem Ruháním

„Kancléřka Angela Merkelová telefonovala iránskému prezidentu Hassanovi Ruhanimu,“ potvrdil tiskový mluvčí spolkové vlády Steffen Seibert.

Zopakovala, že Německo - stejně jako Francie a Spojené království - bude nadále dodržovat jadernou dohodu s Íránem, za předpokladu, že Írán splní své závazky vyplývající z dohody.

Kancléřka mluvila o dalších nutných rozhovorech s Íránem o jeho programu balistických raket a jeho regionálních aktivitách mimo jiné v Sýrii a Jemenu.

Angela Merkelová v rozhovoru s Hassanem Ruháním odsoudila iránské noční útoky na izraelské vojenské pozice na Golanských výšinách a vyzvala Írán, aby přispěl k deeskalace v regionu,“ dodal tiskový mluvčí.


(rp,prvnizpravy.cz,bundesregierung,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 81%
transparent.gif transparent.gif
Ne 9%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif