Rakousku dochází trpělivost: Chce zakázat nošení šátků!

zprávy

Rakouská vláda oznámila svůj záměr zakázat nošení šátků na mateřských školkách a základních školách.

Rakousku dochází trpělivost: Chce zakázat nošení šátků!
Ilustrační foto
6. dubna 2018 - 03:20

Ministr školství Heinz Fassmann uvedl, že návrh zákona bude připraven do léta. Dodal, že to bude spíše "symbolický" akt bez ohledu na to, kolik dětí by bylo skutečně postiženo.

Vicepremiér Heinz-Christian Strache (FPÖ) mluvil o víkendu o tom, že dívky "mladší 10 let musí být chráněny" a schopny se "integrovat a rozvíjet svobodně ".

"Chceme, aby všechny dívky v Rakousku měly stejné příležitosti a chceme se chce vyhnout vzniku "paralelních společností ", řekl kancléř Sebastian Kurz (ÖVP) pro rozhlasovou stanici Oe1.

Ministerstvo školství, ani odborníci nebyli schopni poskytnout údaje o tom, kolik dívek v současné době nosí šátek v mateřských a základních školách.

Carla Amina Baghajati, mluvčí islámského náboženského společenství v Rakousku, označila debatu o šátku jako "okrajovou záležitostí", které je věnována nepřiměřená pozornost.

„Všechny školy dotčené touto problematikou by měly být zapojeny do dialogu", řekla Carla Amina Baghajati.

Dopisy z Vídně: Vídeň, město, které už patří jim, migrantům!

Rozhovory o přistěhovalectví a identitě byly ústředním tématem volební kampaně v loňském roce, což vedlo k tomu, že Kurz se stal kancléřem koaliční vlády ÖVP s FPÖ.

V Rakousku o azyl žádá více než 150 000 migrantů, to je téměř 2% z celkového počtu 8,7 milionu obyvatel .


(rp,prvnizpravy.cz,local,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?