Roček: Šojdrová je hloupá husa

politika

Zbytečná póza, tak lze označit dumku poslankyně Evropského parlamentu Michaely Šojdrová (KDU-ČSL), že by bylo cool uskladnit v ČR 50 sirotků z migračních táborů kdesi v Řecku. Tím by Česká republika prý projevila jakousi lidskost.

Roček: Šojdrová je hloupá husa
Ilustrační foto
18. září 2018 - 08:20

Jenže, kdyby nebyla Šojdrová hloupá husa, obstarala by si telefon nebo mail na biskupa Antoine Audo, bytem v Sýrii. Ten by ji poradil, co je skutečně pro syrské děti bez rodičů v EU nejdůležitější - vrátit se domů.

Kdyby napsala Šojdrová někomu v české sekci Rádia Vatican , také by ji poradili, nebo by stačilo hodit mailíka směrem na české velvyslanectví v Sýrii.

Biskup Antoine Audo hlásí do světa, tedy i do Rádia Vatican: „Potřebujeme pomoc od mezinárodního společenství, abychom nemuseli utíkat ze svých domovů a mohli bezpečně žít ve své vlasti,“ zdůrazňuje aleppský biskup.

Křesťanské misie se starají v Sýrii také o sirotky. Dohodněte s Vatikánem, ať někdo nevagónuje hejno syrských sirotků v EU, pošlou je do Sýrie a zajistěme jim za české a moravské peníze u nich doma v Sýrii dlouhodobou péči.

Tam, kde žijí Řekové, je na 3 000 migračních sirotků nebo opuštěných dětí. Křesťané v Sýrii se umí o sirotky postarat. Vždyť jenom v oblasti Aleppa je na 3 000 sirotků, jde o nechtěné děti džihádu. Právě těchto se ujal projekt, nazvaný „Jméno a budoucnost“, který zorganizovali apoštolský vikář Aleppa a další křesťané a muslimové.


Suma sumarum, Šojdrová je hloupá husa. Místo, aby sehnala peníze na repatriaci sirotků domů do Sýrie, uspořádala padesátihlavou sirotčí českou kauzu.

(rp,fr,prvnizpravy.cz,foto:mp)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif