Finanční machinace přivedly český tenis na rozcestí

politika

Budoucnost Štvanice v rukou Národní sportovní agentury? Český tenis teď čelí důležitému a nelehkému rozhodnutí. Finanční machinace přivedly český tenis na rozcestí.

Finanční machinace přivedly český tenis na rozcestí
Ivo Kaderka, boss českého tenisu
28. března 2024 - 07:22

Český tenisový svět se může ocitnout na rozcestí, které by mohlo znamenat značné změny pro jedno z nejikoničtějších sportovních míst v zemi. Po udělení sankce Českému tenisovému svazu za nesprávné čerpání státních dotací, ve výši téměř 30 milionů korun, se objevuje otázka, jak svaz vyřeší svoji finanční krizi.

Zdá se, že vše směřuje k potenciálnímu převodu legendárního štvanického centrálního dvorce, domova nezapomenutelných sportovních momentů, do rukou Národní sportovní agentury. Tento krok by mohl znázornit dramatický obrat v historii českého tenisu a řešení finančních problémů, kterými svaz momentálně prochází.

Štvanice, svědek bouřlivého přivítání Martiny Navrátilové během Fed cupu v roce 1986, se ocitá na křižovatce. I přes svůj kulturní a historický význam je téměř jediným významným majetkem, kterým tenisový svaz disponuje. Realita však ukazuje, že lukrativní vzhled místa maskuje řadu problémů, od rozpadajícího se betonu po stavbu na cizím pozemku v záplavové oblasti, což výrazně omezuje jeho atraktivitu pro potenciální zájemce.



Návrh převodu majetku na Národní sportovní agenturu se jeví jako praktické řešení. Tento krok by nejenže pomohl Českému tenisovému svazu umořit jeho dluhy, ale také zajistil, že štvanický stadion bude nadále udržován a renovován pod záštitou státu. Taková změna by mohla přinést stadionu potřebnou revitalizaci a zastavit jeho chátrání, což by bylo v zájmu všech.

Ačkoli se v posledních letech na historickém dvorci kvůli mezinárodní termínové listině nehraje velký tenis, jeho potenciální převod by nemusel být vnímán jako ztráta. Naopak, může to znamenat nový začátek pro tuto legendární sportovní lokalitu.

Psali jsme:

Situace okolo Štvanice a Českého tenisového svazu je nepochybně komplexní a vyžaduje pečlivé zvážení všech možností. Jakékoliv rozhodnutí, které padne, bude mít dalekosáhlé důsledky nejen pro český tenis, ale i pro zachování kulturního dědictví národa.

(svoboda, prvnizpravy, screen: iSport)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif