Žantovský: Koná se v Evropě nový starý Řím?

politika

<< VIDEO >> Nový, už devětadvacátý díl cyklu diskusí O lecčems a mnohém, kde se každý týden setkává Vladimír Franta s Petrem Žantovským, je rámován základní otázkou: Opakujeme dnes v Evropě události, které vedly k rozpadu říše římské v 5. století n. l.?

Žantovský: Koná se v Evropě nový starý Řím?
Vladimír Franta a Petr Žantovský
26. dubna 2024 - 07:20

Společnost nejen v naší zemi, ale obecně lze říci, že v celém euroatlantickém prostoru, je vůči příchozím z kulturně odlišných regionů v jednom zásadním oslabení. Migranti z Blízkého východu atp. se opírají o pevnou až slepou víru v jejich náboženskou ideologii. O jistých věcech muslim prostě nepochybuje: bere je jako fakt, o němž se nedebatuje. V tom je silnější. 

My se zde topíme v nesmyslech typu manželství pro všechny a 150 různých pohlaví, která si mají osvojovat čím dál mladší děti atd. Ale své životy neopíráme o nic pevnějšího, než je sortiment shopping center a večerní program Netflixu. Z jednoduchého úhlu pohledu to tu máme spočítané a měli bychom hledat, kde nechal tesař díru, protože tuhle válku o život nemáme šanci vyhrát. Tedy nikoli našimi prostředky. Musíme si osvojit jiné. Dokážeme to ještě? Vzpomeneme si na podstatné hodnoty, které jsou v přímém protikladu naší vládou a hordou skvěle (z našich daní) placených neziskovek vytrubovaným „pravdám“? Těžko říct, ale k zamyšlení už není mnoho času.

To a leccos dalšího se stalo tématem 25.dílu pořadu z cyklu Vladimíra Franty a Petra Žantovského s názvem O lecčems a mnohém.



Všechny dosavadní díly cyklu pak jsou k vidění zde

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif