Z tváře Pekarové, Adamové čiší zlo ... zkondezované? Jistě pane profesore

politika

Poslední říjnovou sobotu vyšel v deníku Mladá fronta dnes rozhovor s bývalým českým prezidentem Václavem Klausem, ve kterém se mimo jiné vyjádřil i k obsazení vedení nové Sněmovny. Profesor Klaus se přiznal, že na funkci předsedkyně navrhovaná Pekarová, Adamová byla vždycky jeho kůň. 

Z tváře Pekarové, Adamové čiší zlo ... zkondezované? Jistě pane profesore
Bývalý prezident Václav Klaus senior
3. listopadu 2021 - 09:01

Když už jsme u vedení Sněmovny, co říkáte na její příští předsedkyni Markétu Pekarovou Adamovou?

   Bezvadná. Bezvadná. Ona byla vždycky můj kůň a já myslím, že si v této funkci povede velmi zdárně. Protože z ní – z jejích očí a tváře – čiší zlo. Myslím, že je tam kondenzované. Věřím, že bude toto schopna uplatňovat, když se budou bavit poslanci, nevěnovat dostatečnou pozornost projednávání, svačit ve Sněmovně, telefonovat, nenosit roušky. Tak bude mít šanci, aby své skutečné já uplatnila. Abych se přiznal, nikdy jsem ji fyzicky neviděl, mám ji pouze zprostředkovanou z médií, přes kamery. Asi jí vždy publikují nějaké nepříznivé fotografie. A tím jsem, bohužel, nešťastně ovlivněn."

Z vedení Sněmovny naopak vypadne Tomio Okamura coby zástupce SPD. S poukazem vítězů voleb na to, že tam mají být jen zástupci demokratických, nikoli extremistických stran. Co tomu říkáte?

  Považuji to za skandální. Myslím, že se to nedělalo ani v minulosti. A dobře víme, kdo byli místopředsedové Sněmovny celá desetiletí. To, že se dnes, 30 let po pádu komunismu *), sklouzne k tomuto argumentačnímu kroku, je pro mě nesmírně nedůstojné."





Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu Prvnizpravy.cz   zde ...



(ps, Klaus.cz,  Prvnizpravy.cz, foto: ps)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif