Zbořil: Kdo jsou ty zdroje, kterými se zaštiťuje pan Kundra a Respekt?

politika

<< VIDEO >> A co víme, zda tato ricinová kampaň neměla za cíl zabránit někomu z České republiky jet na oslavy do Moskvy, třeba prezidentu, který to avizoval, říká Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Zbořil:  Kdo jsou ty zdroje, kterými se zaštiťuje pan Kundra a Respekt?
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
2. května 2020 - 03:20

Setkáváme se po týdnu a opět v době koronavirové, ale mezi tím se nám tady objevila doba ricinová. Pamatuji si na motocyklové závody, kde voněl ricin, který se přidával do benzinu, aby motocykly lépe jely a nám tehdy klukům to vonělo, ale to asi nebude stejný ricin.

Co vy na to pane Zbořile?

„Já nevím, já jsem se nikdy nezabýval tím co je to za látku, ale už se tím zabývá zahraniční výbor Senátu Parlamentu ČR. Novinářské zprávy o agentovi s ricinem vyvolávají spoustu podezření. V případě kauze Novičok jsme se dozvídali chemické vzorce, kde se to vyrábí, kde se to skladuje a tady někdo přiveze nějaký jed, který působí i v otevřeném prostoru podle té pověsti, kterou rozšířil Respekt , buď je ten agent jeden a bude ho krýt 250 ruských diplomatů a on se vetře  do bytů, kde se skrývají ti dva starostové. Zapomněli přitom na řeporyjského starostu, který vyhrožoval prezidentu Putinovi smrtí a zavražděním ruského ministra zahraničí. Zvláštní je, že těch 150 diplomatů, podle našich služeb špionů, nejsou schopni vypátrat, kde se ti dva starostové skrývají,“ říká Zdeněk Zbořil.

Nemůžete to být vše úmyslně vyvoláno ve spojitosti  se 75.výročí konce 2.světové války?

„Vše se to hodí do velké kampaně, která je řízena v předvečer 75.výročí oslav konce 2.světové války, na které se Rusko připravovalo a co víme, zda tato kampaň do jisté míry naivní, neměla za cíl zabránit někomu z České republiky jet na oslavy do Moskvy, třeba prezidentu, který to avizoval,“ upozorňuje Zdeněk Zbořil.



Respekt, respektive novinář Kundra se tváří jako, že jde o pravdivou zprávu…

„Ta událost je mimořádná, zdá se  mi, že zatím nemohou stát nějaké významné zahraniční nebo české služby, protože je to tak hloupé a průhledné, že to spíše svědčí o tom, že cena Ferdinanda Peroutky v rukou pana Kundry není na správném místě  

Ta událost je zajímavá z mezinárodně politického hlediska, protože se zatím České republice nedostalo podpory z Evropské unie nebo alespoň ze Severoatlantického paktu , kterého jsme součástí a má nás chránit v dobách dobrých i zlých, možná, že k tomu dojde, protože to jsou instituce, které nespěchají, když je třeba. A paní Jourová, která nás varuje před ruskou a čínskou dezinformační kampaní mlčí, tentokrát jako hrob.

Tato událost už měla být dávno odhalena, alespoň na ruzyňském letišti, protože když BIS ví kdo to je, ví jak vypadá, ví kdo ho odvezl a že byl s kufříkem, kde byl nějaký jed, tak by měli zakročit, tam už měla nastoupit URNA.

Předpokládám jestli se jedná o takovou událost, tak se sešla Bezpečnostní rada státu a tam vojenské bezpečnostní služby a bezpečnostní služby vnitra informovaly  alespoň prezidenta, premiéra, ministra vnitra, obrany…, protože jinak se pokračuje v politice, kterou dělají starostové městských částí, kterou dělají nějací aktivisté a nebo aktivističtí novináři, placení z neznámých zdrojů nebo polotajných zdrojů,“ dodává Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif