Železný překonal Haška. Zachová se jako chlap a odejde z ČT?

politika

Moderátor České televize Jakub Železný se stal smutným rekordmanem. Už ve čtvrtek se objevilo video z Václavského náměstí, na němž městská policie nejdříve domlouvá a pak pokutuje řidiče, který nesprávně zastavil.

Železný překonal Haška. Zachová se jako chlap a odejde z ČT?
Jakub Železný, moderátor ČT
22. března 2023 - 12:02

Video se v mezičase šířilo masivně sociálními sítěmi a spekulovalo se, kdo je onen záhadný řidič. A stále častěji zaznívalo jméno moderátora České televize Jakuba Železného. Ten se nakonec přiznal, i když v přímé konfrontaci s redaktorem z Blesk.cz vše popíral, opakovaně lhal a tvrdil, že o ničem neví. Smutný to příběh veřejnoprávního "elitního" moderátora z Kavčích hor.

A sociální sítě se vzápětí zaplavily z většiny negativními reakcemi. Přidali se např. i moderátor Xaver Veselý, bývalý poslanec a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov či advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl. 

„Mňoukání, bossing a drogy… Je to póvl za 135/měs. Sorry,“ poznamenal např. k celé věci moderátor Luboš Xaver Veselý. Rýpl si tak zřejmě i do bývalého moderátora Marka Wollnera či o moderátorku Noru Fridrichovou.

Jako Jakuba Železného identifikuje řidiče z videa i člen RRTV Vadim Petrov. 

„Taky bych řekl, že to je Jakub Železný. Tak on se k tomu jistě přizná, pokud to byl on, a vysvětlí to. Asi byl přetažený. To vypětí posledních měsíců – volby prezidenta, válka na Ukrajině a vůbec odpovědnost za ty západní hodnoty... Všechno si vybírá svou daň. Jak říká policista na konci. Nebyl by ale od věci test na drogy,“ napsal ironický na svém facebookovém profilu Petrov. 


Advokát a předseda PRO Jindřich Rajchl si povzdechnul.

„To je zase dneska den. Jakub Železný lže reportérovi Blesku, jak malý fakan, který zapírá, že rozbil okno, i když ho u toho viděla už celá republika. Už se těším, až si bude zase večer hrát na morální autoritu. Prosím vás, je v té naší slavné vládní televizi někdo normální, kdo nenutí podřízené štěkat nebo mňoukat, nemlátí je, nebo nezapírá to, že parkoval jak čuně a ještě se choval arogantně ke strážníkovi? Na těch Kavkách to je fakt neuvěřitelný orchestr morálních gigantů," napsal Rajchl a ještě dodal, že opravdu už nechce žít v cirkuse. 

„Je nejvyšší čas tohle panoptikum ukončit a vrátit do naší země vážnost, odpovědnost a poctivost. Tedy v tomto konkrétním případě okamžitě stáhnout z obrazovky prolhaného aroganta," doplnil Rajchl. 

"Jedna hvězda ČT odmítá sdělit, kolik z peněz koncesionářů dostává za svoje každotýdenní nastolování “o jakých otázkách se bude po dnešku hovořit”, další hvězda Kavek se dohaduje s policisty po spáchání dopravního přestupku (zastavení vozu na přechodu pro chodce, dohady s policisty, odjetí bez připoutání bezpečnostního pásu), šéf reportérů z ČT odešel, protože podezření z harašení (které odmítal). Beru, že se Jakub Železný aspoň omluvil. A co Ty na to, diváku a koncesionáři?" ptal se zase pro změnu s odkazem na Václava Moravce exhejtman Michal Hašek.

Také jsme psali:

K tomu lze jen dodat, že Železný překonal Haška. Vzpomínáte ještě na rozhovor bývalého hejtmana, který v pořadu na ČT během půl hodiny 11x zopakoval, že "schůzka v Lánech" je jen fáma? Co z toho vyplývá - frekvence 1x za 3 minuty (pro připomenutí šlo o setkání prezidenta Miloše Zemana v Lánech následně po vyhlášení výsledků voleb, kdy se zde sešel s vlivnými členy tzv. protisobotkovské frakce ČSSD v čele s Michalem Haškem, pozn. redakce). 

To Jakub Železný teď zalhal 8x za jedinou minutu! A teď se tváří, že se vynucenou omluvou vlastně "nic nestalo" a "jede se vesele dál". Jenže ono bývá zvykem a slušností, že se nestačí jen omluvit, ale také za své činy vyvodit následky.

Zatímco Michal Hašek se tehdy omluvil a poté se vzdal svých funkcí a zachoval se jako chlap, Železný má evidentně hroší kůži a čímkoli už byl či je opojen - jedním určitě. A to arogancí, povýšeností a zbabělostí nést za své činy následky. Inu smutný obrázek "elitního" moderátora z Kavčích hor. Není divu, že důvěra ve veřejnoprávní média rok od roku klesá...


(svob., prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif