Známe jména 33 zastupitelů Prahy 6, kteří zrušili pomník maršála Koněva

politika

Na začátku skandálního odstranění pomníku se sochou maršála Koněva z prostranství Prahy 6 bylo hlasování zastupitelů Prahy 6, které se konalo jen 8 měsíců před 75. výročím osvobození Československa. Pro tento politovánihodný čin hlasovalo 33 zastupitelů. Znáte je?

Známe jména 33 zastupitelů Prahy 6, kteří zrušili pomník maršála Koněva
Mapy.cz doplnily mapu metropole o název Bývalý Pomník maršála Koněva
7. dubna 2020 - 08:15


Nejděsivější na tom seznamu zvolených "šestkařů" je, že pro zmizení pomníku maršála Koněva o souřadnicích (50.1059939N, 14.3952903E) z obvodu Prahy 6 hlasovali nejenom zastupitelé zvolení za strany, které nijak neskrývají družbu se sudetoněmeckými spolky (TOP 09, KDU-ČSL, Zelení, STAN), ale rovněž regionální politikové z ODS, Piráti a co je hodně překvapující i z hnutí ANO 2011.

Šest zastupitelů se zdrželo hlasování, pět jich nehlasovalo a jen Barbora Hrůzová (Piráti) se na to z pohledu mezinárodních vztahů hrůzného hlasování nemohla dívat a byla jako jediná proti všem.

 
 

Podle zápisu z katastru nemovitostí je dokonce hodně sporné, zda o odstranění sochy maršála Koněva mohlo vůbec zastupitelstvo Prahy 6 hlasovat a v době stavu nouze radní pražské šestky pak konat.



(ps, Prvnizpravy.cz, Zápis ze zasedání zastupitelstva Prahy 6, foto: snímek Mapy.cz)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif