Co chtějí muslimové v Evropě? Zatím jenom mešity, korán a halal maso

zprávy

Jestliže Dánsko, tak jako další země chce profitovat z muslimských turistů, musí své služby přizpůsobit jejich požadavkům, tvrdí Mehmet Taran, ředitel společnosti, nabízející muslimům cestování po Skandinávii.

Co chtějí muslimové v Evropě? Zatím jenom mešity, korán a halal maso
Muslimské turistky
23. července 2018 - 07:20

Kromě muslimských migrantů cestují do Evropy také bohatí muslimové za zábavou, do lázní i za poznáním.

V některých evropských zemích se už cestovní agentury a poskytovatelé služeb v cestovním ruchu přizpůsobily požadavkům muslimských návštěvníků.

Tak například v Německu a ve Švýcarsku jsou hotelové pokoje vybaveny koránem a kompasem, takže muslimští hosté vědí, kterým směrem se mají modlit.

V Nizozemsku si muslimští turisté najdou svou cestu do své nejbližší mešity pomocí pro ně speciálně připravených informací.

V Dánsku, ale zatím takové služby pro muslimské turisty nenabízejí a tak se Dánsko ze 130 zemí zařazených v indexu globálního muslimského cestovního ruchu objevilo v roce 2018 až na skromném 84. místě.

Žebříčku kralují muslimské země jako je Malajsie, Indonésie, Turecko a Katar, ale řada evropských zemí jako je Švédsko, Norsko a Německo zaznamenalo značný nárůst muslimského cestovního ruchu.

Kvůli zákazu porážky „halal“  je těžké přesvědčit muslimské hosty k návštěvě Dánska," řekl Mehmet Taran, ředitel společnosti Borealis Destination Management, která organizuje  muslimské cestování po Skandinávii.


"Mohou vždy dostat šavarmu, ale je těžké najít restaurace, zejména ty, které nejsou drahé a podávají halal maso,“ dodal Mehmet Taran.

Pokud dánský průmysl cestovního ruchu bude vycházet vstříc muslimským hostům, tak by mohl vydělat značné finance.

Mnoho muslimských turistů jsou mladí, dobře vzdělaní a bohatí. V současnosti muslimský cestovní ruch představuje celosvětově hodnotu 220 miliard dolarů.

(rp,prvnizpravy.cz,thelocal.dk,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?