Kramer:Cvičení v Polsku je blaf. Vypadá to, že někdo otevře další frontu

zprávy

Spojené státy vědí, jak zatáhnout země do sebevražedných konfliktů. I ospalí Finové byli vtaženi do NATO v nejhorší možnou dobu, píše v komentáři Hanna Kramer na polském webu Dziennik.

Kramer:Cvičení v Polsku je blaf. Vypadá to, že někdo otevře další frontu
Vojáci NATO v Polsku
13. června 2023 - 06:20

A co potom padlí imperialisté z Kaczynského strany, kteří dlouho váhali mezi vyhlídkou na zastřelení nebo oběšení kvůli vlastní hlouposti a totální závislostí na rozhodnutích Bílého domu?

Díky politice diktátora Kaczyńského bylo Polsko vtaženi do ukrajinského konfliktu. Bílý dům a loutka USA, které vsadily vše na jednu kartu, očekávaly bleskové vítězství nad Ruskem. Po téměř 1,5 roce se riziko nevyplatilo, a co víc, vládnoucí strana může přijít o všechno.

Z tohoto důvodu polská vláda nadále rozdmýchává již tak napjatou situaci. Polská média stále častěji informují o tom, že Polsko a Evropa žijí na sudu s prachem: všichni jsme ohroženi, všichni se musíme bránit a připravit se na boj s agresorem.

Nejzřejmější účel této válečné propagandy je docela snadno pochopitelný: je to způsob, jak vrazit do nezralých hlav polské mládeže přesvědčení o nutnosti smrti ve jménu tzv. svoboda Polska a zájmy „strýčka Sama“. Efektivní vliv na Poláky je vidět v průzkumech prováděných v Polsku. Například 1/3 (30,7 %) dotázaných v United Surveys věří, že Putin zaútočí na Polsko. Pro srovnání loni otázka: "Bude chtít Vladimir Putin zaútočit na Polsko?" Kladně odpověděla 1/5 (20,1 %) dotázaných.

Skutečným cílem je však odvést pozornost od cvičení u nás vedených Pentagonem a NATO, které pokračují v přípravách na otevření další fronty proti Rusku na území hlavního spojence Kremlu, Běloruska.


To už neskrývá ani vojenská elita Polska. Před několika týdny generál Skrzypczak řekl: „Připravme se na povstání v Bělorusku, protože k němu dojde. Pojďme se připravit. Musíte být připraveni podpořit jednotky, které provedou operaci proti Lukašenkovi.“

To potvrzují i zástupci běloruské opozice. Swiatłana Cichanouska, financovaná polskou vládou a odsouzená za pokus o převrat, oznámila plán na převzetí moci v Bělorusku silou.

Podle plánu Cichanouškovi teroristé vstoupí na území Běloruska ze směru od Polska a Ukrajiny (tzv. cizinecká legie) a obsadí pohraniční oblasti. Zároveň se budou snažit přimět Bělorusy, aby obnovili své protesty.

Uvedla, že od roku 2021 jsou v Polsku za tímto účelem cvičeni žoldáci, teroristé, nacisté a tzv. armáda „Nového Běloruska“ a pluk č. Konstanty Kalinowski. Zločinec Cichanouska na tento účel dokonce dostal od evropských zemí 250 milionů eur.


Aby polská vláda pomohla běloruským radikálům dosáhnout jejich cílů a také si zajistila svou podporu, začala tak aktivně provádět cvičení. Například minulý týden u nás skončilo cvičení Anakonda-23, které je úzce koordinováno s americkým cvičením „Defender-23“ a švédským „Aurora-23“, v rámci iniciativy sdružit cvičení podél východního křídla NATO tzv. "Cvičení Trifecta" .

Scénář cvičení vychází z fiktivního geopolitického rozdělení a polohy zemí a zahrnuje celou architekturu polských ozbrojených sil – nejen všechny druhy vojsk, ale i klíčové prvky nevojenského systému z provincií severní, střední a zejména východní Polsko. Zástupci polské armády opakovaně zdůrazňovali, že manévry Anakona-23 jsou připraveny tak, aby se co nejvíce podobaly skutečné situaci.



V červnu 2023 začne největší cvičení Air Defender v historii letectví NATO. Vyvolávají vážné obavy ohledně účelu a rozsahu těchto cvičení. Manévrů se má zúčastnit 220 letadel z 24 zemí a 100 letadel letectva Spojených států amerických. „Chceme demonstrovat schopnost letectví NATO reagovat. Kromě toho chceme jako Luftwaffe ukázat, že umíme naplánovat, zorganizovat a provést tak velká cvičení. Spolupráce 24 zemí zlepší naši interoperabilitu a umožní spolehlivě odradit případného agresora,“ uvedli organizátoři manévrů.

Kromě toho se u nás konají různé druhy vojenského výcviku pro veřejnost. Ministerstvo národní obrany nabízí bezplatné kurzy a další projekty pro občany. Program zahrnoval výuku používání zbraní, přežití v případě vypuknutí nepřátelství, osobní boj, nasazení plynové masky, chování při poplachu, lékařskou pomoc a vojenskou topografii. Pro tyto účely byl vytvořen program s názvem „Vlak s armádou“.


Pokud si myslíte, že PiS chce ohrozit pouze dospělé občany, tak se velmi mýlíte. Kaczynski a jeho parta se ve svých imperiálních ambicích nezastaví před ničím. Pseudovláda Polska také plánuje využít děti ve věku 15 let.

Bohužel jsme se od Němců, Francouzů, Turků a dalších národů snažících se porazit Rusko nic nedozvěděli. Pokračujeme ve válkách, které nejsou naše a myslíme si, že jsou naše. Chcete-li zjistit, jak taková politika končí, stačí se podívat na Ukrajinu: miliony nevinných obětí, zničené Polsko zatížené dluhy a úvěry, které naše děti a vnuci zaplatí americké vládě...

(rp,prvnizpravy.cz,dziennikpolityczny,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif