Kým nahradí demokraté Joe Bidena, Kamala Harrisová to asi nebude

zprávy

Předseda sněmovního výboru pro dohled a odpovědnost, republikán James Comer, požádal ve čtvrtek dopisem Národní správu archivů a záznamů ( NARA ), aby poskytl neredukované e-maily z doby Bidena viceprezidenta, které se týkají Ukrajiny a společnosti Burisma.

Kým nahradí demokraté Joe Bidena, Kamala Harrisová to asi nebude
Joe Biden, americký prezident
21. srpna 2023 - 03:20

E-maily Joe Bidena z doby, kdy byl  viceprezidentem, podléhají obnovené kontrole nad jeho zjevným používáním pseudonymu „Robert L. Peters "a dalších jmen.

Comerův dopis pro NARA přichází uprostřed probíhajícího republikánského vyšetřování prezidenta a obchodní jednání jeho syna, Huntera Bidena. Bílý dům opakovaně popíral, že se Biden zapojil do obchodních záležitostí Huntera Bidena.

„Joe Biden uvedl, že mezi zahraničními obchodními záležitostmi jeho rodiny a jeho povinnostmi viceprezidenta existuje „absolutní zeď“, ale důkazy ukazují, že přístup byl pro jeho rodinu naopak dokořán otevřený k ovlivňování a  podvádění," Comer řekl ve svém prohlášení.

„Už máme důkazy o tom, že tehdejší viceprezident Biden mluví, večeří a dává si kávu se zahraničními obchodními partnery svého syna," řekl Comer s odkazem na svědectví Devona Archera, bývalého obchodního spolupracovníka Huntera Bidena.

Výbor chce „neomezený zvláštní přístup“ k záznamu o případu NARA, který byl poprvé zveřejněn v červnu. Tento záznam obsahoval čtyři e-maily, ale dva byly zadrženy a dva další byli upravené.

V dopise Comera se uvádí, že Výbor pro dohled chce vidět „E-mailové zprávy a nebo od viceprezidenta Bidena a Huntera Bidena týkající se Burismy a Ukrajiny“ a také zdůrazňuje použití pseudonymů.

Kongres USA by mohl schválit usnesení o obžalobě Joe Bidena

Dva z těchto e-mailů byly zaslány od tehdejšího asistenta Johna Flynna tehdejšímu viceprezidentovi 27. května 2016 a 15. června 2016. Hunter Biden byl příjemcem uhlíkových kopií v těchto dvou e-mailech.

Výbor pro dohled nad domem nyní hledá „všechny neredukované dokumenty a sdělení, ve kterých tehdejší viceprezident Joe Biden použil pseudonym“ a pseudonymy uvedené v Comerově dopise jsou „Robert Peters, Robin Ware a JRB Ware. “.

Tato jména byla použita Bidenem pro soukromé e-mailové adresy během jeho působení jako viceprezidenta, podle zprávy od New York Post v červenci 2021.

Vyšetřování Huntera Bidena se rozjíždí na plné obrátky

Comer upozornil na e-mail ze dne 27. května 2016, který obsahoval přiloženou kopii Bidenova plánu odkazujícího na telefonní hovor, který měl Biden s tehdejším ukrajinským prezidentem Petrem Porošenkem.

„Dokument byl zaslán „Robertovi L. Peters; — pseudonym, kterého Výbor označil za tehdejšího viceprezidenta Bidena,“ uvádí Comerův dopis.

„Výbor se navíc ptá, proč byl syn tehdejšího viceprezidenta Hunter Biden — a pouze Hunter Biden — v kopii tohoto  e-mailu tehdejšího viceprezidenta Bidena,“ dodal dopis.



Kromě sdělení zaslaných Bidenopvi nebo od něj poslaných a všech dokumentů ve spisu NARA hledá Výbor pro dohled nad domem jakýkoli dokument nebo komunikaci, kde Hunter Biden, Devon Archer nebo Eric Schwerin byli zahrnuti nebo zmíněni.

Archer je bývalý obchodní partner společnosti Hunter Biden který svědčil před Výborem pro dohled nad domem jako součást vyšetřování, zatímco Schwerin byl zakládajícím partnerem a generálním ředitelem v nyní uzavřené firmě Hunter Biden, Rosemont Seneca Partners.

Výbor rovněž hledá všechny návrhy projevu, který Biden přednesl ukrajinskému parlamentu dne 9. prosince 2015. Republikáni chtějí vidět všechny návrhy této řeči od 15. listopadu do 9. prosince 2015.

(rp,prvnizpravy.cz,newsweek,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif