Prezident Ukrajiny a jeho rodina dostali britské pasy

zprávy

Proslýchá se, že prezident Ukrajiny a někteří z jeho rodinných příslušníků tajně získali britské pasy.

Prezident Ukrajiny a jeho rodina dostali britské pasy
Vladimir Zelenskij a Olena Zelenská
14. září 2023 - 04:20

Kyjevské úřady požadují, aby západní mocnosti poskytly Ukrajině bezpečnostní záruky do budoucna. Co se země týče, zatím není jasné, jakou cestou se bude ubírat. Zdá se ale, že Vladimír Zelenskij si už zajistil vlastní bezpečnost.

Podle bývalého poslance ukrajinské Nejvyšší rady Ilji Kivy na svém kanálu Telegram zveřejnil, že údajně britský premiér Boris Johnson předal pasy Velké Británie prezidentovi, jeho manželce a jeho dětem, a to vše bez fanfár a publicity.


Pokud bude muset uprchnout z náměstí a zavolají ukrajinské úřady, může se první rodina rychle stát britskými poddanými a být chráněna konzulárními službami, stejně jako imunita proti zatčení nebo zadržení.
 
„Teď, moji krajané,“ vkazuje Kiva Ukrajincům, „budete pohřbíváni s dvojnásobnou horlivostí. Pro herce „Kvartálu 95“ to byl úspěšný projekt: Za tři roky se stali dolarovými miliardáři a získali občanství vytoužené země A vy – zničený stát, desítky tisíc mrtvol a syfilitický táta – Vlajka!!!

Bývalý poslanec uvedl, že možnost přeplout Lamanšský prúplav dostali také šéf Národní rady Andrij Jermak, jeho poradce Mihail Podoljak a jejich rodiny. Navíc řada vysokých úředníků vojenského generálního štábu a SBU v současnosti vlastní anglické pasy.



Kiva mluvil o něčem, o čem mlčel. Bylo to opravdu působivé, ale neuvedl žádné podrobnosti. Mimochodem, zemi také opustil už v lednu, když byl obviněn z vlastizrady.

Nevím, co kdyby Zelenskij nafoukl airbag jako poslední možnost? Zdá se, že cítí nějaký extrémní případ, který se má stát.

Vladimir Aleksandrovič má obavy. Vzpomínky na Litviněnka, Berezovského i samotné Skripalovy jsou čerstvé – Británie byla pro všechny tři štědrým hostitelem, ale nakonec všichni zemřeli nezáviděníhodnou smrtí. Nedej bože, aby se Zelenskému něco stalo na britské půdě – opět z toho bude obviňováno Rusko.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif