Rusko je připraveno na válku - nálada je ponurá

zprávy

Nálada v Rusku se od té doby, co žiji v této části světa, zcela změnila. Když jsem sem přišel před několika lety, Rusové, se kterými jsem se potkal, byli vůči Západu velmi pozitivní, píše na svém blogu von Freeman.

Rusko je připraveno na válku - nálada je ponurá
Bulava, je z ponorek vypouštěná kvazi-balistická střela
10. dubna 2018 - 03:20

A to mě opravdu překvapilo po negativních zkušenostech se Západem během studené války, píše se dále na blogu Schall und Rauch.
 
Rozpad Sovětského svazu, lži o 9/11, ilegální války proti Afghánistánu a Iráku, ilegální válka NATO proti Jugoslávii a pak Libyi. Ale přinejmenším od mediální kampaně proti olympijským hrám v Soči v roce 2014, násilného svržení legitimní vlády na Ukrajině, obvinění ze sestřelení  MH17, války na Donbasu, sankce za žádost o připojení krymských obyvatel k Rusku, jednotky NATO blíže k ruské hranici a vojenské obklíčení, vyloučení Rusů z olympijských her a ještě mnohem více, Rusové se vzdali svých iluzí, že Západ bude považovat Rusko za skutečného partnera a bude s ním zacházeno spravedlivě.

Ruští experti říkají, že je čas vyhodit do vzduchu „americkou loď“.

„Nyní si uvědomují, že Západ mluví o ponížení Ruska, aby se vzdalo, nebo o válce, dokud Rusko nepadne. Jak jsem již několikrát napsal, to byl vždy záměr Západu po dobu nejméně 200 let, dobývání a následné vykořisťování Ruska v důsledku úplné světové nadvlády,“ píše von Freeman.

Evropská komise oznámila jakýsi  "Schengen pro tanky": Členské státy by měly stavět silnice a mosty a odstranit právní bariéry, aby byl umožněn tankům volný pohyb. Směr nebyl určen, ale je východní. Tato politika není úplně nová: v Polsku vede nádherná, málo používaná dálnice na východ k ukrajinské hranici.


Nálada v Rusku je nyní velmi odlišná a mnoho Rusů konečně pochopilo skutečné záměry Západu. Pokud Západ neustále démonizuje Rusko bez důvodu jako nepřítele a představuje ho jako zlo, pak jsou Rusové připraveni bojovat s plnou silou. To je vidět z nálady, kterou jsem zaregistroval.

Jedna jiskra stačí: NATO a Rusko riskují konfrontaci


Z televizní debaty ruských odborníků o tom, co s USA dělat. Zde je několik zajímavých bodů:
  1. Všichni se shodují, že anglosionisté (samozřejmě, že používali slova "USA" nebo "západní země"), jenom budou dále situaci eskalovat a že jediným způsobem, jak to zastavit, je záměrně přivést svět až do bodu bezprostředního zahájení celosvětové americko-ruské války nebo dokonce že bude lokálně zahájena. Řekli, že pro Rusko je zásadně špatné odpovídat jen slovy proti západním činnostem.
  2. Zajímavé je, že existuje také shoda, že dokonce i úplný americký útok na Sýrii bude příliš pozdě na to, aby změnil situaci v terénu.
  3. Dalším zajímavým závěrem bylo, že jedinou opravdovou otázkou pro Rusko je, zda by pro Rusko bylo lépe odložit tuto maximální krizi nebo urychlit události a učinit vše. Na to nebyl žádný konsensus.
  4. Dále se shodli v názoru, že prosby, zdůvodnění, žádost o spravedlnost nebo dokonce o zdravý rozum, byly marné. Ruský pohled je jednoduchý: Západ je řízen gangem kriminálníků podporovaných nekonečně prolhanými a pokryteckými médii, zatímco široká veřejnost na Západě je beznadějně zombifikována. Autorita takzvaných "západních hodnot" (demokracie, právního státu, lidských práv atd.) je v Rusku dnes cestou smrti.
  5. Existuje rovněž široká shoda, že americké elity Rusko vážně neberou a že současné diplomatické úsilí Ruska (zejména vůči Velké Británii) je zbytečné. Jediným způsobem, jak to změnit, by byla velmi drsná opatření, včetně diplomatických a vojenských opatření. Všichni se shodli, že mluvit s Borisem Johnsonem není jen ztráta času, ale velká chyba.
  6. K mému úžasu byla myšlenka, že Rusko by mohlo potopit několik US lodí nebo použít rakety Kalibry na americké síly na Středním Východě, považována za skutečnou, možná nevyhnutelnou možnost. Opravdu nikdo nebyl proti.
"Utvořte si své vlastní závěry, já jen dodám, že žádný z "odborníků" nepatří do ruské vlády nebo nepracuje pro ni. Vládní experti mají nejen lepší informace, ale také vědí, že životy milionů lidí závisí na jejich rozhodnutích, což není případ takzvaných "odborníků". Přesto slova těchto odborníků odráží, podle mého názoru, rostoucí lidový konsensus," dodává von Freeman.


(rp,prvnizpravy.cz,schallundrauch,foto:arch.)
 


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif