Taliban prý nešel ministerstvu po krku

zprávy

Partyzáni z Talibanu se dušovali, že v sobotu 20. dubna 2019 neměli nic společného se sobotním útokem na ministerstvo telekomunikací a informačních technologií v Kábulu. Potvrdil to mluvčí Talibanu Zabiullah Mujahid.

Taliban prý nešel ministerstvu po krku
Ilustrační foto
21. dubna 2019 - 07:20

Podle Khaama Press ministerstvo vnitra potvrdilo, že čtyři civilisté a tři bezpečnostní pracovníci přišli o život během útoku a dalších osm utrpělo zranění.V poledne napadla ministerstvo skupina sebevražedných atentátníků. Útok se nepovedl podle přání atentátníků, protože policie ukořistila několik výbušnin. Kábul proto přišel o několik zajímavých výbuchů, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz František Roček.

Ministerstvo sídlí ve slavné 18patrové budově postavené za sovětské okupace Afghánistánu. Ministerstvo je obklopeno dalšími klíčovými vládními složkami - včetně Ministerstva informací a kultury a Centrální poštovní služby.


Útočníci vnikli do silně opevněného objektu a bojovali pět hodin v prvním patře budovy. Nejméně 2 000 zaměstnanců ministerstva bylo evakuováno, stejně tak okolní budovy. Centrum města bylo po zbytek dne po útoku paralyzováno.

Střelci měli policejní a vojenské uniformy, řekl Sayed Mohammad Roshandil, šéf kábulské  policie, uvedla agentura TOLOnews. Podle ministerstva vnitra útok skončil v 17 hodin.

Pokud se nikdo k útokům nepřihlásí, bude se jednat o občas uplatňovanou taktiku matení, aby vládní orgány nevěděly jakým směrem se má vyšetřování ubírat. 

(rp,fr,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif