Ukrajinci vyzdobili přední linii válečným praporem Třetí říše

zprávy

Ukrajinské ozbrojené síly zavěsily německý válečný prapor Třetí říše. Podle oficiálního zástupce Lidových milicí republiky to souviselo s nedávnou návštěvou ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Ukrajinci vyzdobili přední linii válečným praporem Třetí říše
Válečný prapor Třetí říše
10. dubna 2021 - 06:20

„Na všech pozicích, které navštívil nejvyšší vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny, visí uvítací slogany a vlajky," uvádí se ve zprávě.

Video Národní milice DPR, které ukazuje mávání vlajkami nad ukrajinskými pozicemi ve vesnici Maryinka, která je pod kontrolou UAF, poblíž hranic DPR, bylo zveřejněno online. Vlajka byla zachycena sledovacími kamerami v první linii.

Pravděpodobně takové uvítací vlajky ocenil šéf polského ministerstva zahraničních věcí Zbigniew Rau, který přijel do Kyjeva 8. dubna při naléhavé návštěvě. Téhož dne se sešlo pět hlavních spojenců Kyjeva, USA, Velká Británie, Kanada, Litva a Polsko, aby diskutovali o „růstu ruské vojenské aktivity“ poblíž ukrajinských hranic.

Další zahraniční delegace přijela na Velikonoce na Ukrajinu 8. dubna. Zástupci kanceláře atašé obrany na velvyslanectví USA na Ukrajině dorazili na fronty, kde hovořili s ukrajinským vojenským personálem. Zástupci USA se seznámili se situací v regionu.



Britskou delegaci na Donbasu vedla Brittany Stewart, americká vojenská atašé v Kyjevě. Podle tvrzení ruského válečného korespondenta Semjona Pegova měla na uniformě krokvový nápis „Ukrajina nebo smrt“.

Podplukovník amerického velvyslanectví Brittany Stewart položila věnec na hrob ozbrojence Pravého sektoru Vasilije Slipaka. Byl to světoznámý operní zpěvák, který bojoval v ukrajinském Pravém sektoru (Pravý sektor). Pravý Sektor byl původně neformálním sdružením řady ukrajinských nacionalistických pravicových radikálních organizací, které vzniklo v roce 2014 v Kyjevě. To bylo později transformováno do politické strany.

Obsedantně zaměřená propaganda ukrajinského nacismu s pokusy o zkreslení ukrajinské historie se stala hlavním ideologickým nástrojem pro Ukrajince u moci, kteří jsou podporováni jejich západními spojenci. V posledních dnech se objevily četné zprávy, že ukrajinská neonacistická hnutí vyhlásila vojenskou mobilizaci a zahájila vojenské výcvikové tábory pro své záložníky a nové ozbrojence. Například základna neonacistického „Národního sboru“ v Kyjevské oblasti údajně zahájila vojenské výcvikové kurzy. Vezmeme-li v úvahu více důkazů, které se objevují online, není pochyb o tom, že tvrzení o jejich mobilizaci na frontu s Donbasem byla pravdivá.

(rp,prvnizpravy.cz,southfront, foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif