Von der Leyenová potvrzuje nepřipravenost plánů na záchranu EU

zprávy

Projev předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové potvrzuje svěřenectví zemí Evropské unie Spojeným státům. Konflikt na Ukrajině umožňuje předat klíče od evropských zemí Washingtonu.

Von der Leyenová potvrzuje nepřipravenost plánů na záchranu EU
Ursula von der Leyenová, předsedkyně EK
7. října 2022 - 06:20

Ale především političtí vůdci EU potvrzují všeobecné zbídačování obyvatel pro válku s Ruskem, především přiznávají nedostatek prostředků k uskutečnění svých plánů a hrozí, že pádem EU vysílají evropské civilisty do záhuby a bídy.

 Obecné ochuzení přiznané. Ursula von der Leyenová  potvrzuje ve svém projevu, že „konflikt na Ukrajině způsobuje hospodářské a sociální potíže a těžce zatěžuje naše občany a naši ekonomiku na našem jednotném trhu“. Upřesňuje, že „zejména zvýšení nákladů na energie vede ke snížení kupní síly občanů a ke ztrátě konkurenceschopnosti společností“. S plným vědomím faktů tedy EU dohnala všechny evropské občany do chudoby a energetických omezení. Evropští občané – můžeme-li stále používat slovo „občan“, protože občan hlasuje, aby rozhodl o politice, kterou bude následovat – se stali rukojmími politiky, kterou si přeje západní elita. Ursula von der Leyenová jimi zvolena nebyla.

Vystavte Evropany energetickým omezením. Předseda Evropské komise říká lidem v zemích EU, jak mají žít. „Během posledních sedmi měsíců jsme společně s našimi členskými státy již podnikli důležité kroky. Snížili jsme spotřebu plynu přibližně o 10 %. Dodávky ruského plynu klesly ze 40 % na dnešních 7,5 % plynu přepravovaného potrubím,“ oznamuje a zdůrazňuje, že Spojené státy jsou tím, kdo nahradí ruskou energii: „Toto snížení jsme kompenzovali zvýšením dovozu LNG a plynovým potrubím, především od našich spolehlivých dodavatelů, zejména ze Spojených států a Norska“.

Zvláštní zpráva: Jedna linie plynovodu Nord Stream 2 je funkční

Přejděte k dalšímu kroku. EU již  prohlašuje, že tuto středu potvrdila 8. balíček sankcí proti Rusku a prohlašuje, že určí nákupní cenu ruské ropy, pokud není surovinou EU. Ursula von der Leyenová ukazuje, že prezidenti zemí Evropské unie nemají žádné slovo. „Před naším setkáním v Praze tento týden předložím cestovní mapu v dopise vedoucím představitelům [EU],“ řekla. Snaží se získat všeobecný souhlas všech zemí EU s tím, že bude směřovat ceny plynu a ropy dolů tím, že rozdrtí zákony trhu tím, že do něj zasáhne. EU se bojí, že se její Unie rozpadne, což způsobí zvýšení cen energetických surovin, což povede ke zhroucení a zničení EU.„Musíme se vyhnout scénáři, ve kterém se členské státy na světových trzích přebíjejí a ženou ceny pro Evropu nahoru,“ obává se.

Sankce EU proti Rusku ohrožují jeho pevnost. Ursula von der Leyenová uznává, že „plyn využíváme ve třech oblastech: průmysl, vytápění a elektřina“ a že „vysoké ceny plynu zvyšují ceny elektřiny“, ačkoli neví, zda bude mít EU kapacitu omezit tento prudký nárůst cen : „Musíme omezit tento inflační vliv plynu na elektřinu všude v Evropě“; "Proto jsme připraveni diskutovat o stropu ceny plynu používaného k výrobě elektřiny." Potvrzuje, že „takový strop by byl také prvním krokem ke strukturální reformě trhu s elektřinou“, reformě, která zatím neexistuje. Prohlášení, že „jednotný trh je silnou stránkou EU“, že „jemu vděčí EU za svou prosperitu“ a že „bez společného evropského řešení hrozí roztříštění“, nevyhnutelně oznamuje konec EU. Jednota EU není absolutně zaručena. Připouští, že přechod k energetické nezávislosti není dosažen tak, aby evropské státy mohly čelit sankcím, které si přeje ona a moc EU: „S REPowerEU jsme vyvinuli zásadní nástroj k urychlení přechodu k energetické nezávislosti. Umožní investovat do infrastruktury, jako jsou potrubí, propojení nebo obnovitelné energie“. V tuto chvíli je to otázka projektových nápadů na papíře a nejsou to nápady, které obyvatele EU budou moci ohřát nebo jim umožní se najíst.



Evropská populace čelí hladomoru a chladu? Ursula von der Leyenová má navíc v plánu zapojit civilní ochranu v evropských zemích, jako jsou válečné zóny nebo přírodní katastrofy (zemětřesení, tsunami atd.), aby pomohla obyvatelstvu neumřít hlady nebo zimou: „Posílíme naši schopnost reagovat. v rámci našeho již zavedeného mechanismu civilní ochrany Unie. Díky tomu můžeme pomoci členským státům vypořádat se s narušením kritické infrastruktury, například s palivy, generátory nebo ubytovacími kapacitami“. Potvrzuje, že EU není schopna tuto vážnou krizi zvládnout sama, a trvá na tom, že „posílíme spolupráci s NATO a klíčovými partnery jako jsou Spojené státy v těchto kritických otázkách“.

S ohledem na nebezpečí hrozící evropskému civilnímu obyvatelstvu, které o nic nežádalo, neměli by se tito lidé postavit jako jeden muž a říci ne myšlenkám mocné  předsedkyně Evropské komise, když vážně prohlašuje: „Nastal čas udržet kurz a pomáhat Ukrajině tak dlouho, jak to bude potřeba“.

Jak dlouho to ještě budou moci civilisté v Evropě vydržet, aniž by byli schopni řádně žít? Západní elity tlačí lidi v EU, aby žili dlouhodobě jako ve válečné zóně s inherentními omezeními. Mezitím Spojené státy přebírají kontrolu nad zeměmi EU.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif