Miloslava Vostrá: Pane premiére, co vy na to?

KOMENTÁŘ

Bude ministr školství odvolán, či odstoupí sám? Ministerstvo školství má zřejmě letitou smůlu.

24. února 2011 - 11:00

Příprava státních maturit trvající roky dosáhla astronomických nákladů. Učitelé si stěžují na staré osnovy, malé platy a zlobivé žáky. Poslední dobou však na tomto úřadě zavály větry nové.

Pan ministr Josef Dobeš začal nápravu. Zřejmě si ze svého minulého působení ponechal ostražitost, které nikdy není dost. A tak pečlivě kontrolovali jeho podřízení emaily zaměstnanců ministerstva školství. Jen věřím, že pan ministr nebyl zklamán úpravou a gramatikou a jeho sledování tak splnilo účel a příliš ho nerozčílilo.

Je pravda, že velkou naději přináší i učitelkám mateřských škol. Budou-li půvabné a sexy, zajisté dosáhnou i ony obliby pana ministra a získají tak nejen plat přes 100 000 Kč, ale i možnost, že se bude podílet na zpracování jejich školních materiálů. Jistě sjedná nápravu i sám se sebou a nebude další práce redigovat v alkoholovém opojení, jako se stalo nyní.

A nový náměstek, no, to je kapitola sama o sobě. Bývalý krajský lídr Národní strany pan Bátory bude jistě ukázkovým tématem do učebnic o návratu ztraceného syna k té pravé víře. V tomto případě té stranické.

Myslím, že největším úspěchem pana ministra školství bude, pokud zvolí svoji kariéru jinde než na ministerstvu školství. Komedie na téma co všechno unese české školství, by jistě panu ministrovi přinesla nemalá procenta. Mohla by být totiž zařazena jako povinný film, jež by žáci vysokých, středních a základních škol, včetně profesorů a učitelů sledovali v době školní výuky. Ale teď již vážně, přestaňte být veselou postavičkou a odejděte z ministerského postu. Stopáž filmu je vyčerpána a lidé se začínají bát o fundovanost rezortu, který má vést národ ke vzdělání. 

České školství je rodinné stříbro této země, pane premiére, nenechte jej zničit a odvolejte ministra Dobeše.

Miloslava Vostrá
 


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif