Tomáš Hanzlíček: Rok 2013 - nastává nový věk

Lid třicetikorunový, dříve též nazývaný obecný, volí ve všeobecném pomatení smyslů Jiříka II. do čela státu.

3. března 2009 - 07:00
Jeho nohsledi a právníci se ujímají řízení bývalého ministerstva financí, které bylo definitivně přejmenováno na ministerstvo zoufalství. Stále ještě mladý a lidem milovaný právník tohoto resortu definitivně pohřbil možnost aby byly dluhy splaceny. Sociální smír a neustálý tlak na solidaritu postupně a úplně zničil jakýkoliv náznak podnikatelských aktivit, neboť úspěch se rovná novému odvodu a novým daním. Tím bylo dosaženo úplného rozvrácení průmyslu. V rámci sociální rovnosti byly zdaněny příjmy „boháčů“ a managerů,  a toto zdanění mělo vyřešit dopady  finanční krize.  Ministr zoufalství však stále neví proč se to nepodařilo a jeho paragrafově cvičený mozek neměl nikdy nic do činění s ekonomikou, monetární krizí nebo dokonce s řízením státu v globálním finančním srabu.

„Zvolili jsme si ho abychom ho měli….“,  piškumpré a juchajda, zpívali Voskovec s Werichem – my se dnes můžeme jen divit jejich prozíravosti - znali dokonale lid obecný.
Pro Krista Pána, copak opravdu máme věřit tomu, že Jiřík II. - král,  jeho zdravotní guru spolu se spolkem naducaného ochránce veřejného blaha a ministrem zoufalství tuto zemi a stát vyvedou k blahobytu a trvalému štěstí všech nemajetných důchodců a lidí bez domova?

Nemají tito rozdavači a ochránci lidu třicetikorunového trochu odpovědnosti k dětem tohoto národa? Kdo jednou zaplatí to co oni rozdají a šťastný lid projí a propije? Z čeho budou rozdávat? Budou snad brát dva nebo tři platy a jako zdravotní guru pak budou vyřizovat ponížené supliky a dotovat „ze svého“ vybrané nafilmované a využité chudé a potřebné spoluobčany ?

Bude to postačovat pro lidi, kteří byli zbaveni přirozené soutěživosti tím, že jim jejich zisky a výhody byly odebrány v rámci solidarity – všichni budou jen průměrně nebo podprůměrně živi, podle svého volebního hlasování pak případně dotováni několika vybranými sociálními rozdavači, tím se kruh uzavřel – vy nám, my vám!
Nikdo se nemusí bát, volte nás a budeme rozdělovat co nám patří. My, lide obecný, víme že to funguje! Třicet korun ukázalo, že s vámi lze manipulovat jako dříve, jen je třeba poukázat na ty bohatší a pracovitější, na ty, kteří mají nápady a trpělivost něco vytvářet a na ty co se nebojí  – ty je třeba zdanit a sešlápnout jim krk, to máte rádi!

Současně se zavřít do kruhové obrany hor Krušných, Šumavy a Krkonoš – spojenec je tady proto aby nás ochránil a nás to nesmí nic stát, my se nemůžeme ničeho zúčastnit na ničem se podílet. To co se děje někde na druhé straně světě přeci není náš problém! – To chce slyšet lid obecný, pěkně za pecí, tiše a mezi sebou – máme svoje vepřové a pivo vaříme nejlepší na světě. Než jsme směli opustit zamřížované hranice byl podobný slogan: „Není sýrů ve světě jako sýrů v Madetě“ – ti pitomí Francouzi nebo Italové celou dobu jedli jen jakési napodobeniny, nebo Holanďané? V ochraně hraničních hor pěkně sevřeně a jen sami pro sebe.  
Vše pro lid, jen s lidem a o lidu – odbory, silné jako paže dělnické třídy, rozbíjejí s naším sociálním vedením jakoukoliv snahu zbytku průmyslníků – nejdřív musíte slíbit, podepsat a zaručit, že nikdy nikoho nepropustíte, budete zaměstnance platit i když nebudou nic vyrábět, ani se nebudou nijak podílet na tvorbě hodnot. To je ono! Tak se na ně musí!

Vy agentury P.R. (Public Relation), které dříve vlastně neexistovaly, ale po přijetí angličtiny do politického slovníku ve významu „vztahy s veřejností“, ale daleko spíš ve významu: „Najděte jakýkoliv důvod, nejlépe slabinu a na ní zaútočte bez skrupulí a slitování. Vytěsněte všechny racionální důvody a útočte na nejnižší emocionální složku lidu obecného“. To je vlastně stejné jako reklama: Bělejší než nejbělejší a zadarmo! Ukažte trpící důchodce sedící v čekárnách nadutých lékařů, kteří vydřidušsky těží ze všeobecné zdravotní pojišťovny – tu platíme všichni a všichni mají nárok!! Lékaři chtějí slušné platy za svojí práci, zdravotní sestry?, ty snad také něco žádají? – tomu je třeba zamezit! P.R. agentura nejen, že najde a natočí mnoho případů ublížených důchodců, ale uvede to v televizi a lid se vzbouří – s vlajkami kovodělníků a sklářů proti sociální nerovnosti – když my nic, tak oni také nic !!

Podpora pro všechny a důchodci o 50,-Kč navíc – z čeho? To nikoho nebolí, to nikdo nechce vidět – lid třicetikorunový má za to, že vše je v rámci sociálního smíru možné i to nemožné. Bereme na dluh, žijeme na dluh, bereme z budoucnosti – ani Jiří II., ani guru zdravotní, přestože je mladý a mohl by ještě za své činy jednou nést odpovědnost, a snad ani ministr zoufalství už nebudou na světe, když přijde účtování. Bohužel ani nikdo z lidu třicetikorunového tady nebude – jen jejich děti a jejich vnuci budou tvrdě a nekompromisně splácet. Nebo stále ještě budou vládnout pohrobci Jiříka II. a jeho party? Copak nikdo nemá rozum?

Lid obecný asi nenapraví ani to, že společná evropská měna, tedy české euro, je v nenávratnu. To se ukázalo již v době, kdy lid obecný zvolil Jiříka podruhé za předsedu vlády – ouha, podmínky EU jsou poněkud tvrdší a hlavně platí, nelze je jen tak obcházet – to uměli chytří Řekové a Italové, na nové členy, hlavně ty z východu, platí jiný metr. Ministr zoufalství a zoufalý kličkuje způsobem guru zdravotního a i neumytá okna na jeho úřadě jsou odrazem špatné, nekompetentní a nesmyslné vlády působící před ním. On vše dobře spočítal, ale nemůže za chyby a rozpočtové vlivy, které způsobil někdo jiný – především naprosto nemožná, zkorumpovaná, laická a lidu nemilá předchozí vláda. Jiřík II. se v Bruselu opět omluvil, kličkoval, ale nevysvětlil že to způsobil hlavně on a jeho věrní. Sociální zákony schválené vládami jeho souputníků vytvářejí takový tlak na čerpání státního rozpočtu, že vlastně vznikající díry již nelze zalepit – finanční zoufalec utrácel v době ekonomického růstu jako divý a lid tleskal, lid se radoval.

Po nás potopa!

Rok 2013 – v české kotlině obkroužené hraničními horami zůstává s Jiříkem II. jen lid třicetikorunový, dříve obecný. Není už z čeho rozdávat, ale sociální spravedlnost a rovnost je nastolena – nikdo nic nemá, všichni mají stejně a nikomu není co závidět. Na plakátech jsou obrázky obdarovaných chudých a štědré ruce guru zdravotního a jeho následovníků – vše pro vás a pro mne více neboť moudře a na věky. Chavéz s námi a zlé pryč. Ostatní vyčerpaní ale ještě doufající využívají posledních možností kdy EU nechala otevřené brány aby se posunuli někam dál, když už to neudělal praotec Čech.

Pojďme, ale nesmíme si ale sebou vzít myšlení lidu obecného, nesmíme zapomínat především na to, že jednou z hlavních životních povinností je odpovědnost – odpovědnost za sebe, za budoucnost, za naše okolí a v obecné rovině i za svět kolem nás.     
      

 


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif