79f1cd6a-5e3f-102d-9127-003048330e04: Jediné přednášky, na kterých kníže neusíná

KOMENTÁŘ

Také bych chtěl být na takové přednášce. To musí být něco. Žádné blbiny. Protože když se kecají blbiny, kníže-admirál spí. Tady ale ne. Na Bilderbergu si totiž velmi kvalitní přednášky Karel Schwarzenberg vždy s chutí vyslechne. Bez klimbání.

28. května 2010 - 07:00

Měli bychom se proto šlechtice zeptat - co je to za přednášky? Co je to za prezentace? Co je to za fórum a co se na něm probírá?

Odpověď ale nedostaneme. Až na kost transparentní předseda TOP 09 zarytě mlčí. Prostý lid by zřejmě nepobral tu tíhu vznosných myšlenek, kterými se na Bilderbergu mocní obšťastňují.

Inu, dobrá. Setkání bilderbergovců je tajné setkání okultní skupiny. Dovedeme pochopit, že kníže nechce říci, co se za zavřenými dveřmi šeptá. Třeba složil nějakou tajnou přísahu, a kdyby ji porušil, museli by ho potrestat. Vykuchat mu břicho nebo tak nějak podobně, jako to činí zednáři svým žvanivým soudruhům. A to bychom mu jistě nepřáli.

Pak se ale rovnou nabízí otázka, proč si Karel Schwarzenberg dává na billboardy svou kostru a jakési slogany o transparentnosti. Lidem je pak akorát pro smích.

Když pomineme, že to ani nebyl on sám, kdo stál za rentgenem, jeho sdělení je značně dvojznačné. Má snad TOP 09 kostlivce ve skříni? Nebo je kníže napojen na tajné bratrstvo Skull & Bones, když už tak rád objíždí setkání, kde se mocní spikávají? Těžko říci. Může to znamenat všechno, jen ne to, že je předseda průzračný.

To by totiž už před dvěma lety přiznal, o čem se na Bilderbergu mluví. Místo toho slyšíme jen samé vytáčky.

"Bilderberg je setkání velice zajímavé, probírají se tady různé problémy na světě, ale to vždycky za předpokladu, že se o tom nemluví. Je to soukromé setkání ´bilderbergů´, jsou tu vynikající diskuze a přednášky," říkal tehdy, když byl načapán na tajném setkání v americkém Chantilly.

"Vůbec žádné tajemné pozadí, probíhá to docela veřejně už čtyřicet nebo padesát let. Novináři zřejmě nejsou příliš zvídaví a zajímají se spíše o to, co se děje tady, než na mezinárodní půdě. Žádné tajemno v tom není," řekl také tehdy opět při jiné příležitosti, kdy byl na svůj zálet dotazován.

Když se pak ale novináři skutečně ptají, Schwarzenberg si jen ťuká na čelo a dělá si z nich blázny. Jako nedávno:

"Mají vynikající přednášky na vysoké úrovni. Ty jsem s radostí poslouchal, ale žádná rozhodnutí tam nepadají. Je tam spousta vlivných a zajímavých a bohatých lidí, kteří se tam setkávají, ale to není grémium, kde se dělají rozhodnutí," řekl před časem o bilderbergovcích v pořadu ČT.

Jindy zase vše označil za velkou psinu. "Jsou to všechno psychopatické nesmysly a bláboly. Lidé se mě na tyto věci hodně ptají. Musím říct, že se docela dobře bavím, protože jde o velkou legraci," odvětil na dotaz novináře.

S otázkou o Novém světovém řádu se pak vypořádal rázně. Se slovy, že to je pitomost.

No, nevím, ale o Novém světovém řádu už otevřeně mluví všichni významní politici na západě a to už hezkých pár desítek let.

I prezident Václav Klaus přiznává, že stačí vycestovat na summit EU-Latinská Amerika, tedy nikterak tajné setkání, aby člověk slyšel volání po novém světovém řádu z úst snad skoro všech lídrů západních států.

"Pitomost", potáhne Schwarzenberg z dýmky a vypustí obláček... "Pitomost. Prostě - jen zajímavé přednášky. Nic víc."

I když s těmi přednáškami má kníže určitě pravdu. Musí být zajímavé. O snížení populace, o končících měnách a chystané jednotné světové měně, o zániku států, demontáži národů a připravované globální vládě vyvolených elit, o tom, jak prodloužit uměle vyvolanou ekonomickou krizi či jak zavléci svět do války s Íránem - to jistě nejsou přednášky, u kterých by člověk nudou usnul.

Právě taková témata se na podobných schůzkách probírají. A nechce-li Karel Schwarzenberg, abychom si mysleli, že se na bilderbergovských seancích zabývá právě takovými úvahami, měl by konečně začít být transparentní a jít s pravdou ven.

Takže znovu: Proč, Karle Schwarzenbergu, jezdíte na Bilderberg?

Jen prosím nezačínejte tu o tom, že to je fajn místo pro setkání se zajímavými lidmi. To byste mne vážně unudil. To bych možná začal podřimovat.

Protože když kníže kecá hlouposti, pak je lepší jít raději spát.

Dobrou noc.

Pro Prvnizpravy.cz
Adam B.Bartoš


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif