David Hibsch: Nevážené mainstreamové partaje

KOMENTÁŘ

Vy, nás obyvatelé Čech, Morava a Slezska zřejmě považujete za hloupou masu. Za přihlouplé stádo co vám vždy pomůže vyšplhat se do funkcí, abyste se přes politické funkce nakonec vtlačili do oligarchických uskupení přikrčených za fasádou z „pravdy“, „lásky“, „svobody“, „humanity“, „rovnosti“, „svornosti“ a „bratrství“.

15. dubna 2011 - 07:00

My jsme si dávno všimli ministrů a poslanců bývalých i současných potulujících se po různých společnostech využívajíce svých nabytých zkušeností v soukromém sektoru a jistě myslíce na rozkvět naší ekonomiky. Téměř vždy se tito lidé vřadí k silám skutečně mocným, číhajícím za tím vším viditelným humbukem. My nezapomněli, kolik různých partají se zrodilo náhle na zelené louce. První vlaštovkou byla svého času strana zelených, dnes je zde TOP 09 a Věci veřejné. To asi aby byla změna a přihlouplý lid měl zase jednou pocit, že konečně přichází ti praví, ti co to konečně „myslí upřímně“. Již s úsměvem pozorujeme vaše vášnivé hádky před kamerami neb všichni tušíme a někteří i vědí, že v zákulisí jste nejlepšími kamarády, co společně pracují na společném projektu „naditá kapsa“. Když je tento projekt úspěšně zakončen, pak přijde čas moci. Rychle z politiky k ekonomické lobby, tedy k těm co to tady vlastní. Když lid potřebujeme mít pocit, že přece nejste až tak beznadějní, tak nám skrze média, které vlastní vaši skutečně mocní kamarádi, předhodíte, tu Čunka, tu Bártu. Najednou je zde plno Mirků Dušínů, jež horlivě svědčí o rozsáhlé korupci, tedy o nějakých ušmudlaných sto sedmdesáti tisících či půl milionu.

Už jsme to po létech prokoukli, jste pouhými herci a dramatiky, co nemají žádnou osobitou identitu, vždy vypůjčenou masku. Celé své bytí jste totiž vsadili na to, dosáhnout moc. Zřejmě máte pocit, že to je pravý smysl lidské existence, státi se bohem, urvat co mohu, zajistit si „ráj“ vezdejší. Mít moc tohoto světa ovšem znamená vlastnit, takže přes funkci vždy míříte k dobrému bydlu manažerských a obchodních kanceláří. Něco jako ideje, nedej Bože charakter, to je přeci přepych, živočich přece nepotřebuje ani ideje a už vůbec ne charakter. Ten se vždy vrhá na nejslabší kusy a cizopasí na svém hostiteli.

Takže vás žádáme, a to v souvislosti s posledními událostmi kolem VV (Haha Bimbi alias Kočí, Mirek Dušín alias Škárka) ušetřete nás vašeho hereckého umění na svobodu a mravnost. Je to trapné. Původně zamýšlený systém, jemuž se říkávalo demokracie, dávno totiž degeneroval do pouhé technologie moci, do vztahu - vládnoucí a ovládaný. Oligarchové vládnou a politici ti to jen vysvětlují hloupému lidu. Mainstreamoví politici přeci vědí, komu mají být vděční a volič to nikdy nebyl. Ona to možná nikdy pravda nebyla, neb počátek téhle taškařice přivedli k životu revolucionáři ze země galského kohouta. Vždy se zřejmě vědělo, že jde o technologii moci, jak udržet rovnováhu mezi rovnými a těmi rovnějšími.

Máme jen jednu otázku, spolu s klasikem „čo s takými, jako stě vy“? Odpověď se nabízí sama “přeložit ich do Dolnej Suchej“.

Uvidíme, třeba hradní pán bude vědět. Kéžby.

David Hibsch


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif