Babiš pěkně od plic těm méně chápavým a zostudil Řehku

politika

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš zveřejnil na sociální síti Facebook video, v němž kritizuje šéfku Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Nelíbí se mu její cesty do zahraničí, které Česku podle něj škodí.

Babiš pěkně od plic těm méně chápavým a zostudil Řehku
Andrej Babiš, šéf hnutí ANO
6. prosince 2023 - 06:05

Andrej Babiš zveřejnil své další video určené nejen pro předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou, ale také „pro ty méně chápavé“, kterým se snažil vysvětlit, že pro Ukrajinu už moc zbraní nemáme, ale pro českou armádu ano.

„Ještě jednou pro ty méně chápavé,“ zahájil své vysílání Babiš a divákům ukázal článek, ve kterém bylo uvedeno, že při návštěvě Kyjeva slíbili Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), že Ukrajině dodáme další výzbroj. Jenže proti tomu prý stojí výrok ministryně obrany Jany Černochové (ODS), že zbraní, které bychom mohli Ukrajině dodat, už moc sami nemáme.

„A pokud někdo,“ tady se Babiš na chvilku odmlčel, „nenacházím slov“, zdůraznil, „na twitteru řekne nesmysl a potom nějakej novinář z toho dělá vědu, tak vám chci říct, že samozřejmě nešlo o to, že by naše armáda už neměla zbraně. Tak kdo má IQ alespoň 80, tak to pochopil,“ rozčiloval se Babiš, načež z celé věci vyvodil jeden závěr.



„Pekarová má zůstat doma, nemá cestovat a utrácet miliony, protože výsledky jejích cest jsou jaké? Že zničila byznys českých firem v Číně, že Tchaj-wan místo toho, aby investoval u nás, investuje v Drážďanech. A ona to ještě prezentuje jako výhodu. A ještě slibuje něco, co nemůže splnit,“ pokračoval důrazně Babiš.

V závěru pak ještě přidal jednu "´údernou" poznámku, a to když ostře zkritizoval náčelníka Generálního štábu Armády České republiky Karla Řehku, který v závěru listopadu v rozhovoru pro server novinky.cz zdůraznil, že úkolem české armády je připravit se na potenciální útok nepřítele, který je technologicky dobře vybaven a disponuje jadernými zbraněmi.

Psali jsme:

„No a ten Engeš (náčelník gen. štábu), pokud myslí, že bude jaderná válka, tak ať zaleze do krytu a ať se tam připravuje, ale ať neděsí naše důchodce,“  zakončil ostrou výzvou adresovanou Řehkovi Babiš. 

(bor, prvnizpravy.cz, foto: repro: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif