Fialova vláda ohrožuje suverenitu Česka. Okamura rázně

politika

Fialova vláda pokračuje v protičeské politice a prosazuje zrušení práva veta České republiky v EU, což by znamenalo konec svobody a suverenity ČR.To jsou slova předsedy SPD Tomia Okamury v reakci na ministra pro evropské záležitosti.

Fialova vláda ohrožuje suverenitu Česka. Okamura rázně
Tomio Okamura, předseda SPD
26. prosince 2023 - 07:03

„Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) minulý týden v rozhovoru pro Český rozhlas Plus prohlásil, že je připraven podpořit zrušení principu jednomyslnosti hlasování v orgánech Evropské unie a odebrání práva veta členským státům ve všech oblastech, kde ještě existuje, tedy například v otázkách zahraniční a bezpečnostní politiky.

Jde o skandální a nepřijatelný postoj, který je i v rozporu s oficiální pozicí a programovým prohlášením vlády. A o postoj, který směřuje proti suverenitě České republiky a je zcela v protikladu k jejím bytostným národním zájmům. Ministr Dvořák by měl být za tyto výroky a názory z vlády okamžitě odvolán, jelikož s tímto přístupem z logiky věci nemůže na půdě orgánů Evropské unie věrohodně hájit české národní zájmy.



Jde o projev eurofederalismu, který v dlouhodobém horizontu usiluje o vytvoření evropského superstátu, ve kterém budou současné národní státy pouhými bezprávnými regiony. To je třeba zásadně odmítnout! Toto téma bude také předmětem zásadního politického souboje ve volbách do Evropského parlamentu, které proběhnou v červnu příštího roku. V těchto volbách bude hnutí SPD společně s partnerskými vlasteneckými a národně konzervativními stranami mnoha evropských zemí v rámci frakce Identita a demokracie (ID) prosazovat návrat k modelu rovnoprávné spolupráce svobodných a suverénních evropských států bez diktátu z Bruselu a usilovat o vytvoření nejsilnější frakce v Evropském parlamentu.

Psali jsme:

Většina politických stran současné Fialovy vládní koalice naopak podporuje zrušení práva veta členských států Evropské unie, přistoupení České republiky ke společné evropské měně euro a zásadní omezení suverenity České republiky," uzavřel svůj komentář na facebooku předseda SPD Tomio Okamura.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: repro: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif