Fico přijal na Úřadu vlády Rajchla s Haškem. A kavárna už řve

politika

Včera proběhlo v Bratislavě setkání zástupců strany PRO se slovenským premiérem Robertem Ficem. Premiér je uvítal na Úřadu vlády a diskuse byla především o důležitosti udržení vzájemných česko-slovenských vztahů.

Fico přijal na Úřadu vlády Rajchla s Haškem. A kavárna už řve
Zástupci strany PRO s Robertem Ficem
10. dubna 2024 - 17:42

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl k setkání uvedl, že zástupci jeho strany měli obrovskou čest předat v rámci oficiální návštěvy na slovenském Úřadu vlády otevřený dopis občanů České republiky obsahující jasnou podporu česko-slovenských vztahů panu premiérovi Robertu Ficovi.

„Podpisy všech z vás, kteří jste se k našemu dopisu připojili, tak už nyní dlí v rukách slovenského premiéra.
Pan předseda vlády nám věnoval více než hodinu svého času a velmi srdečně nás pozval na všechny oficiální akce pořádané hnutím SMER s tím, že bude usilovat o prohlubování vztahů našich dvou bratrských národů," napsal Rajchl, který bude dnes podrobnosti z této schůzky komentovat živě ve svém vysílání na facebooku od 19ti hod.

„Nyní je však mou milou povinností především vyřídit pozdrav premiéra Slovenské republiky všem občanům naší země, kteří podporují myšlenku úzké spolupráce mezi našimi bratrskými státy," zveřejnil včera na svém facebooku po sektání se slovenským premiérem Robertem Ficem předseda strany PRO a lídr kanditátky do eurovoleb Jindřich Rajchl.



„Srdečné pozdravy z Bratislavy. Jak jsme slíbili, předali jsme dnes s Jindřichem Rajchlem slovenskému premiérovi Robertu Ficovi náš otevřený dopis k česko-slovenským vztahům podpořený téměř 19 tisíci lidmi z celé České republiky. Bylo nám velkou ctí a těšíme se na budoucí setkání s Robertem Ficem i dalšími našimi slovenskými přáteli," okomentoval krátce sektkání se slovenským premiérem Hašek.

Uživatelé návštěvu u slovenského premiéra na sociální síti facebook hojně komentovali.

„Na takové české politiky můžeme být právem hrdí. Na takové, kteří pracují PRO své občany a konají kroky PRO udržení nadstandardních vztahů s bratrským Slovenskem, při respektování suverénní politiky obou států," napsal např. Jáchym Homola.

Další z diskutujících napsal, že ať už premiér Fiala chce nebo nechce podporovat skvělé vztahy se Slovenskou republikou, měl by si uvědomit, že občané České republiky považují stále Slovensko za naší druhou polovinu a naopak.

Debata se v jednom bodě týkala i účasti bývalého dvojnásobného hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a jeho nyněnjšího působení ve straně PRO.

„Volba pana Michala Haška byla skvělou volbou. Jeho zkušenosti politické a zejména velmi blízké, až přátelské vztahy s panem Robertem Ficem, spolu s pronárodním cítěním dodávají straně PRO velký přínos," objevilo se dále v diskusi. Na Haškovo nynější angažmá ve straně PRO zazněla i kritika... a v tu chvíli se do diskuse zapojil i předseda strany Rajchl.  

Psali jsme:

„Michal Hašek byl právě tím, kdo tuto schůzku vyjednával, neboť se s panem premiérem Ficem léta zná. A na tom přijetí byl jejich přátelský vztah velmi zřetelně znát. Michal je tedy naopak obrovským přínosem pro navázání našich vzájemných vztahů. A já bych mu chtěl tímto veřejně poděkovat," okomentoval Rajchl spolupráci s Michalem Haškem.

„DĚKUJI ZA 19 000 PŘÁTELSKÝCH PODPISŮ Z ČESKÉ REPUBLIKY. Kroky politiků nesmí narušit jedinečné vztahy mezi našimi národy. Vážení přátelé z České republiky, moc děkujeme za podporu dialogu mezi našimi zeměmi a silné občanské spojení s námi na Slovensko. Vaše solidarita nás těší a posiluje naše vztahy. Děkujeme Michalovi Haškovi a Jindřichu Rajchlovi za jejich snahu!" uvedla po setkání na svém oficiálním facebookovém účtu strana SMER-SD Roberta Fica. 

(Setkání zástupců strany PRO s Robertem Ficem)

Pochvala aktérům schůzky od senátorky Hamplové

„To zas bude v pražských kavárnách pozdvižení. Proč? Další “majstrštyk” Jindřicha Rajchla na mezinárodním poli a velký vklad pro Českou republiku do budoucna. Po setkání s ministrem zahraničí Maďarska se setkal s premiérem Slovenské republiky Robertem Ficem. Naši politikové by měli mít v této době dobré až nadstandardní vztahy právě s těmito dvěma zeměmi, a když to neumí ti současní “dvouprocentní”, musí nastoupit a situaci zachraňovat ti budoucí, kteří mají rozum. Návštěva, trvající hodinu, byla oficiální, v sídle slovenského Úřadu vlády v Bratislavě, a slovenský premiér si v jejím průběhu převzal otevřený dopis občanů České republiky obsahující jasnou podporu česko-slovenských vztahů. Na to se nedá říct nic jiného než - “Bravo”!" okomentovala včerejší schůzku zástupců strany PRO se slovenským premiérem Ficem senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: pro)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif