Hlavně ať policie není jako Jurečka, vybízí Mašek

politika

Lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek se ve svém komentáři zamyslel nad neúplnými informacemi, které se lidem dostanou ohledně tragické střelby na FF UK. A podotýká, že "zametání pod koberec" pak podrývá důvěru v policii.

Hlavně ať policie není jako Jurečka, vybízí Mašek
Jiří Mašek, lékař a poslanec
16. ledna 2024 - 06:05

„Zdravím všechny, POLICIE informuje - cituji: "Dopis, který koluje na sítích a který se snaží navodit zdání, že jej psal střelec z FFUK, samozřejmě není ten, se kterým pracujeme v rámci prověřování. Hloupý a zavrženíhodný pokus o upoutání pozornosti. Nic víc.“

Souhlasím. Ale jediné, co může předejít takovýmto nesmyslům jsou pravdivé a úplné informace zveřejněné policií či státním zastupitelstvím. Žádné polopravdy, zamlčování a utajovaní. Není k tomu jediný důvod.

Státní zástupce by se mohl teda zamyslet, pokud je míček na jejich straně a dát souhlas se zveřejněním aspoň části originálního dopisu. Průběh trestního řízení to zajisté nenaruší, když je ten šílený střelec už mrtev. Aspoň byste vzali vítr z plachet všem dezinformátorům.



Na druhou stranu konečně i z mainstreamu začínají padat otázky, ještě se dočkat odpovědí na veškerá rozporuplná vyjádření a je klid.

Zametání pod koberec se nikdy nevyplácí. Policie pak ztrácí důvěru, a to je špatně.

Mimochodem, u uniklého dokumentu (časová osa) jim také trvalo xy dní, než museli potvrdit kvůli novinářům jeho pravost.

Psali jsme:

Není na místě navrhnout vyšetřovací parlamentní komisi? Jako u Bečvy, lidé jsou snad víc, než ryby! Nikdy jsem nebyl příznivcem parlamentních vyšetřovacích komisí, ale v tomto případě dostáváme opravdu málo informací. To je realita. Hlavně ať policie není jako Jurečka … to je to poslední, co v současné situaci potřebujeme," uzavřel své zamyšlení ohledně rojících se otázek kolem prosincové tragédie v Praze Mašek.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif