Hloupá Eva a cenzor Zelenskij. Bobošíková zveřejnila důkazy

politika

Kterým informacím z Ukrajiny můžeme skutečně věřit? Jana Bobošíková odhalila ve svém pořadu cenzuru v kanceláři prezidenta Zelenského a k tomu ještě připomněla ostudné vystoupení první dámy České republiky Evy Pavlové. 

Hloupá Eva a cenzor Zelenskij. Bobošíková zveřejnila důkazy
Jana Bobošíková / Aby bylo jasno
19. října 2023 - 06:30

Jana Bobošíková názorně předvedla ve svém novém pořadu Aby bylo jasno divákům, jak funguje cenzura v kanceláři ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského. Jako příklad si zvolila ostudné vystoupení naší první dámy Evy Pavlové v Kyjevě, které záhadně z oficiálního YouTube kanálu kanceláře prezidenta Ukrajiny zmizelo. A právě v tomto kontextu si moderátorka položila závažnou otázku: kterým informacím z Ukrajiny můžeme skutečně věřit?

O co šlo? První dáma České republiky Eva Pavlová na setkání prvních dam a pánů v Kyjevě nedokázala zareagovat na otázku v panelové diskusi o duševním zdraví. Prezidentova manželka trapně mlčela dlouhé desítky vteřin a zmateně listovala ve svých poznámkách. 

Diskusi moderovala šéfredaktorka časopisu The Economist, která vyzvala Evu Pavlovou, aby promluvila o svých zkušenostech s mentální odolností Ukrajinců a o podpůrných programech, které pro ně v České republice máme.


„Záběry pocházely z youtubového kanálu kyjevské konference, který je oficiálně spojen s ukrajinskou vládou. Obletěly doslova celou Českou republiku a Eva Pavlová má pořádnou ostudu,“ okomentovala věc moderátorka pořadu Jana Bobošíková, která vystoupení Evy Pavlové na diskusním panelu videozáznamem svým divákům krátce připomněla.

Ona pasáž s ostudou první dámy Evy Pavlové však jako mávnutím kouzelného proutku z videa nakonec zmizela. 

„Šikovný střihač udělal z poněkud rozpačité Evy Pavlové intelektuálku. Mlčení, listování v papírech a koktání první dámy je pryč,“ řekla Bobošíková a divákům umožnila porovnat původní video s jeho sestříhanou verzí.

Zmatená odpověď Pavlové zmizela z videa, které je zveřejněno na oficiálním youtubovém kanále prezidenta Ukrajiny Zelenského. 


„Na videu, které je umístěno na kanále spojeném výhradně s ukrajinskou vládou, byl v době natáčení tohoto pořadu ostudný hvězdný výkon Evy Pavlové ještě zachován,“ pokračovala moderátorka.

„Úřad vlády Ukrajiny informuje jinak než úřad prezidenta Ukrajiny. A úřad prezidenta Ukrajiny neváhá cenzurovat i takovou maličkost, jako je myšlenková nedostatečnost první dámy spřáteleného státu,“ řekla dále Jana Bobošíková. 

„Také ve vás vyvolává cenzura v kanceláři Vladimíra Zelenského otázky? Kde se bere na válkou zmítané Ukrajině čas a energie na to "ochytřovat" českou první dámu střihem. Jaká asi vedla diplomatická cesta k úpravě videa?“ zamyslela se dále Bobošíková.

Psali jsme:

Podle ní je však daleko vážnější a důležitější otázkou to, kterým informacím z Ukrajiny (které je pro českou vládu prioritou číslo jedna) můžeme skutečně věřit. Nakolik prošly, nebo neprošly cenzurou, když ukrajinské propagandě stojí za to manipulovat i hloupoučkým vystoupením české první dámy, zamýšlí se Jana Bobošíková.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: repro: xtv)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif