Jan Schneider: Strčte si ten „rohlík" někam

politika

Podle Práva řekl Tomáš Čupr, majitel firmy Rohlik.cz, že prý nesouhlasí s metodami iniciativy (pondělní demonstrace zemědělců v Praze), které omezují osobní svobody ostatních obyvatel a brání veřejnosti v běžném životě, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Jan Schneider.

Jan Schneider: Strčte si ten „rohlík" někam
Jan Schneider
21. února 2024 - 07:20

„Není možné, aby jedna skupina obyvatel držela za rukojmí celou veřejnost a ohrožovala to, o co společně usilujeme.“ (Tady chybí už jen ta slavná Husákova hláška o „potřebě klidu na práci“!)

„Zákazníci jsou pro nás vždy na prvním místě, a proto se rozhodujeme především v kontextu služeb pro ně,“ blábolil ten natvrdlý rohlík, který prý považuje za nepřijatelné, aby byla veřejnost brána jako rukojmí v politickém boji, a také to, že organizátor stávky čerpal dotace.

Na takovou snůšku nesmyslů by asi nepřišel ani ten nejnatvrdlejší rohlík, protože i ten by snad ještě před nastrouháním měl více povědomí o tom, co je demokracie, a jaká občanská a politická práva v demokracii existují, včetně práva na demonstraci a stávku.

Tento zřejmě nejnatvrdlejší z natvrdlých rohlíků ani nepostřehl úspěšnou a mediálně dopředu deklarovanou snahu organizátorů uspořádat protest tak, aby co nejméně zkomplikoval dopravní situaci v Praze. To se zdařilo, a magistrála byla prý ještě průjezdnější, než obvykle. K omezení osobních svobod, jak se bál strašpytelný rohlík, vůbec nedošlo.

Té okoralé rohlíkové mysli zřejmě vůbec nedošlo, že právě ona demonstrace byla ve prospěch zákazníků, protože byla vedena snahou, aby domácí obyvatelé mohli konzumovat cenově dostupnou a hygienicky nezávadnou domácí produkci, a ne nějaký šunt kdovíodkud, který se sem musí složitě dovážet (Rohlik.cz o tom ví své, sám takové „čerstvé“ zboží z Latinské Ameriky na svých stránkách inzeruje!), a tak v rámci grýndýlu zasmradí půl zeměkoule, než sem dojede, takže je to celé škodlivé na kvadrát.


Tupý rohlík ani nedomyslel, že organizátor demonstrace sice dostal dotace, ale ze zákona, nikoliv z milosti nebo z nějakého mocenského plezíru, a že jejich výše je odvislá od výše produkce, a hlavně – že ta dotace je mnohem nižší, než jak dotují státy na západ od nás své zemědělce! Nehledě na to, že kromě těchto národních dotací si dávají ty starounijní státy z rozpočtu EU mnohem větší dotace, než milostivě dávají těm nově přistoupivším státům.

Tvrdohlavý rohlík v důsledku svých přeludů pak ohlásil, že ukončí spolupráci s firmou Rabbit jednoho z hlavních organizátorů demonstrace zemědělců Zdeňka Jandejska.

Což asi nejenom mě vede k tomu, že ty ohavně natvrdlé, leč ideologicky vlezle uvědomělé šunty od Rohlik.cz nebudu konzumovat zase já, protože na rozdíl od něj zásadně nikoho neosočuji na základě naprosto mylného a blbě domyšleného dojmu, ale na základě vyhodnocení reálné situace a vlastních Čuprových slov.

Takže strčte si ten čupr-rohlík kamsi.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif