Je potřeba zřídit sněmovní vyšetřovací komisi, říká Mašek

politika

Poslanec a lékař Jiří Mašek oznámil svůj záměr zřídit sněmovní vyšetřovací komisi ohledně tragických událostí na Filosofické fakultě v Praze. Otázek je prý mnoho a neuspokojivých odpovědí ještě víc.

Je potřeba zřídit sněmovní vyšetřovací komisi, říká Mašek
Jiří Mašek (ANO)
15. února 2024 - 07:22

„Na tiskové konferenci jsme novinářům oznámili úmysl iniciovat zřízení sněmovní vyšetřovací komice k tragické střelbě na Filozofické fakultě a událostem které jí předcházeli.

Jako místopředseda bezpečnostního výboru mám řadu otázek, které nám na schůzích bezpečnostního výboru 11.1 a následně i 1.2. zůstali nezodpovězeny.

- Na výbor 1.2. dokonce nedorazil ani ministr vnitra Rakušan ani jeho politický náměstek.
Jednání bylo opět přerušeno a policejní prezident až po skončení výboru předal tajemnici výboru „legendární“ začerněnou zprávu o výsledku šetření mimořádné události – střelba na FF, kterou zpracoval úřad vnitřní kontroly již 8.1. 2024.



- Policejní prezident předtím odmítl vyhovět písemné žádosti poslanců podané předsedou výboru Pavlem Žáčkem o možnost nahlédnutí do kompletní zprávy v tajném režimu s podepsáním slibu mlčenlivosti.

- Dnes se ptají nejen novináři, veřejnost ale zejména rodiče mrtvých a zraněných dětí, studenti a jejich učitelé. 

Psali jsme:

Otázek je mnoho. Ta zásadní je... dalo se tragédii na FF předejít? Dostaneme odpovědi?" uzavřel své vyjádření ohledně úmyslu zřídit sněmovní vyšetřovací komisi k tragické střelbě na Filosofické fakultě UK v Praze na svém facebooku poslanec Jiří Mašek.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: fb profil)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif