Lídrem kandidátky SPD a Trikolory pro eurovolby je Mach

politika

Společnou kandidátku hnutí SPD a Trikolory pro eurovolby povede bývalý europoslanec a zakladatech strany Svobodných Petr Mach. Za ním budou na listině nynější europoslanec Ivan David (SPD) a předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová.

Lídrem kandidátky SPD a Trikolory pro eurovolby je Mach
Petr Mach (SPD)
3. prosince 2023 - 13:04

Na celostátní konferenci hnutí SPD v Praze to novinářům oznámil předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Podle Okamury je cílem získat ve volbách do Evropského parlamentu nejméně tři mandáty.

Hlavními programovými body pro volby do Evropského parlamentu budou podle Okamury migrace, energetika, zachování české koruny jako národní měny nebo obrana svobody projevu.

„Prosazujeme nulovou podporu ilegální migrace a jsme proti islamizaci Evropy," uvedl předseda SPD Okamura a dodal, že "zelenou politiku EU" je podle něj "šílená".

Okamura také prohlásil, že chtějí také ukončení systému emisních povolenek a zdůraznil svrchovanost a suverenitu České republiky.



Lídr společné kandidátky SPD a Trikolory Petr Mach působil v Evropském parlamentu již dříve, a to v letech 2014 až 2017.

„Jako ekonom jsem znám coby dlouholetý odpůrce zavedení eura, rušení koruny. Ale tím dalším hlavním ekonomickým tématem pro mě bude právě Green Deal, zelené šílenství, které zdražuje energie," prohlásil po skončení celostátní konference nynější člen SPD Petr Mach.

Psali jsme:

Svůj přínos do společné kandidátky vysvětlila i předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová.

„Jsme jedinou reálnou alternativou a opozicí současné pětikoaliční vlády a zástupci vlastenecké scény v České republice," řekla Majerová.

(nov, prvnizpravy.cz, foto


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif