Lubomír Man: Že to těm třem nebylo divné....

politika

Na závěr hektického volebního půlvíkendu si redaktor Kubal pozval do studia ČT tři novináře, aby v době od 21 do 22 hodiny večer spolu s ním provedli cosi jako definitivně platný rozbor průběhu a hlavně pak výsledku skončeného prvního kola boje o prezidentský úřad.

Lubomír Man:  Že to  těm třem nebylo divné....
Lubomír Man
16. ledna 2023 - 02:20

Byli to Robert Čásenský, šéfredaktor a   majitel magazínu Reportér, Jindřich Šídlo, redaktor portálu Seznam Zprávy, který zde uvádí satirický pořad Šťastné pondělí, jenž je současně využíván i Televizí Seznam, a dále redaktor časopisu Reflex Bohumil Pečínka. Všechno to tedy pracovníci českého zpravodajského mainstreamu, čili hlavního proudu, který je jako ve všech zemích západního bloku -  tedy i u nás – plně ve službách vládnoucího establishmentu.

Ve studiu ČT tedy tito tři novináři usedli do křesel, a ještě předtím, než do místnosti veplul redaktor ČT  Kubal, pohlédli jeden na druhého. Což je okamžik, u kterého  bych se rád zastavil s následující otázkou: nebylo těm třem mužům podivné, že byli do ČT pozváni jen oni tři jako vesměs to podporovatelé prezidentských kandidátů pětikolky Spolu? A že zde tudíž chybí třeba i jen jediný podporovatel kandidátů z konkurenčního tábora Babiše či Bašty, hlavně pak Babiše, který s výjimkou posledních minut právě proběhlý volební boj o prezidentský úřad vedl?


Vždyť všichni ti tři dobře vědí, že ČT ve svém Kodexu uvádí, že  „si zakládá na své nestrannosti“– a teď zde sedí jen oni tři coby zarytí fandové generála Pavla a bývalé univerzitní rektorky  Nerudové – a křesla proti nim jsou prázdná.  A tudiž zde není nikdo, s kým by mohli zkřížit své novinářské kordy a s kým by se v dobrém slova smyslu mohli třeba i pohádat. Takže nestrannost  ČT je v tento okamžik namísto poměru 3:3  vyjádřena poměrem 3:0.

Ale i to je slušné, protože celý průběh presidentské volby – tak jak jej v pátek i v sobotu zobrazovala ČT, ukazoval spíš na poměr 100:0.

Ale možná, že ČT opravdu chtěla  být  tentokrát nestranná a udělat to nejlepší, ale dopadlo to jako vždycky. dodává Lubomír Man.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?