Nastává čas, kdy bude nutné se rozhodnout mezi správným a snadným

politika

<< VIDEO >> Třináctý díl debat Vladimíra Franty a Petra Žantovského v cyklu O lecčems a mnohém měl v nepsaném podtitulu právě citát kouzelníka Brumbála z Harry Pottera, citovaný v nadpisu tohoto článku.

Nastává čas, kdy bude nutné se rozhodnout mezi správným a  snadným
Vladimír Franta a Petr Žantovský
28. prosince 2023 - 16:25

Třináctý díl debat Vladimíra Franty a Petra Žantovského v cyklu O lecčems a mnohém měl v nepsaném podtitulu právě citát kouzelníka Brumbála z Harry Pottera, citovaný v nadpisu tohoto článku.

Nastává čas, kdy bude nutné se rozhodnout mezi tím, co je správné, a tím, co je snadné

Pořad si klade základní otázku: Opravdu je člověk člověku vlkem – i v této době? A kdo si to tak přeje? Kdo z toho profituje? Jak praví latiník: Cui bono, cui prodest – komu je to dobré a komu to slouží.

Diskutéři dospívají k jednomu zásadnímu závěru: za neustále politiky a médii rozdmýchávaným nepřátelstvím a kopáním propastí mezi lidmi a sociálními skupinami je jednak politický a mocenský program dnešní garnitury, která nemá kompetence zvládat svoji práci pro obec, jak se říkalo, a tak pracuje pro vlastní prospěch. A z toho faktu logicky plynoucí nespokojenost na straně druhé – na straně občanů, kteří nejsou slepí, hluší ani hloupí a dokážou o více než třiceti letech všelijakých přemetů docela dobře detekovat, kdy na ně někdo zkouší hrát betla.

Pořad se nevyhnul ani aktuálnímu tématu masakru na FF UK a jeho možným příčinám a souvislostem. A obecně také problému dnešní mladé generace, jíž vlastně nic nechybí, a tak – v návaznosti na výše řečený citát – může namnoze považovat to, co je snadné, za to, co je správné.




Všechny dosavadní díly cyklu pak jsou k vidění zde


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif