Nerudová dostala na frak od Turka. Rakušan z něj má strach

politika

Představitelé hnutí STAN považují výsledky voleb za neúspěch. Nepodařilo se jim totiž dosáhnout dvouciferných čísel a překvapil je i ne příliš jednoznačný "úspěch" zdaleka nejznámější kandidátky Danuše Nerudové, která evidentně voliče příliš neoslovila.

Nerudová dostala na frak od Turka. Rakušan z něj má strach
Filip Turek
10. června 2024 - 15:15

„Bylo by velmi neupřímné říkat, že tohle je úspěch. My jsme chtěli. A říkal jsem to stále, že chceme dvouciferný výsledek,“ uvedl po zveřejnění výsledků ministr vnitra a šéf Starostů Vít Rakušan, který také zmínil rekordní účast v evropských volbách, která ale přinesla podle něj ve velké míře protestní hlasy. Rakušan také řekl, že výsledek voleb nepovažuje za referendum o vládě.

Nerudová zase varovala o posílení moci komunistů a pravicových extrémistů.

„Co je pro nás velkým varováním, které nelze brát na lehkou váhu, je posílení komunistů a pravicových extremistů,“ řekla Nerudová.



I podle Rakušana je to špatná zpráva pro vládu i pro "demokratické" strany.

„Jestli občas nezapomínáme na to, že máme společně hájit hodnoty liberální demokracie,“ uvedl Rakušan s tím, že chtěl Komunisty a pravicové radikály (tak označuje koalici Přísahy a Motoristů) porazit. To se mu však nepovedlo ani v jednom případě.

Psali jsme:

Za neúspěchem Starostů může stát do značné míry kandidatura samotné Danuše Nerudové, která se zvláště před koncem kampaně u řady voličů znemožnila, zvláště v ostře sledovaném duelu s Filipem Turkem na CNN Prima News.

(jk, prvnizpravy.cz, repro: real talk)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?