Okamura na koni! Stát se mu musí omluvit za lživé výroky

politika

Tomio Okamura před časem prohlásil, že se ministr Vít Rakušan (STAN) snaží využít vnitro k „boji proti politické konkurenci“ a ministra Rakušana nazval „zoufalcem“. Teď mu dal soud za pravdu a stát se mu musí omluvit.

Okamura na koni! Stát se mu musí omluvit za lživé výroky
Tomio Okamura, předseda SPD
11. dubna 2024 - 06:05

Stát se musí podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 7 omluvit hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) za to, že jej Ministerstvo vnitra ve zprávě o extremismu spojilo s xenofobií a předsudečnou nenávistí. Na sociálních sítích to vyvolalo pořádný poprask.

Tomio Okamura v této souvislosti před časem prohlásil, že se ministr Vít Rakušan (STAN) snaží využít vnitro k „boji proti politické konkurenci“ a ministra Rakušana nazval „zoufalcem“.

„Ministr vnitra Vít Rakušan ze STAN se zoufale snaží zakrýt organizovaný zločin politiků STAN v kauze Dozimetr, netransparentní financování STANu z daňového ráje na Kypru a strmě klesající preference Fialovy vládní pětikoalice a proto zneužívají ministerstvo vnitra k boji proti politické konkurenci. Je to ze strany předsedy STAN Víta Rakušana trapné, zoufalé, směšné, srabácké a slabošské a takový zoufalec, který nezvládá funkci, by měl podat demisi,“ řekl v minulém roce pro Echo24 Okamura.



SPD u soudu argumentovala tím, že vnitro zařazení hnutí do zprávy řádně neodůvodnilo a rezignovalo i na prokázání svých tvrzení.

„V průběhu samotného soudního řízení ministerstvo předložilo podklady, kterými byly ve značné míře bulvární články či vyjádření osob, jejichž jednání dle soudu nebylo přičitatelné hnutí SPD,“ uvedla mluvčí SPD Barbora Šťastná. Obvodní soud pro Prahu 7 vyhověl žalobě v plném rozsahu.

Psali jsme:

Stát má omluvu zveřejnit na stránkách ministerstva vnitra a doručit ji SPD. Ministerstvo vnitra má nicméně v plánu se proti rozhodnutí odvolat.

„Ministerstvo vnitra vyčká na doručení rozsudku a podrobně se seznámí s jeho písemným odůvodněním. V návaznosti na vyhodnocení odůvodnění jsme případně připraveni podat odvolání k městskému soudu,“ sdělila mluvčí vnitra Hana Malá.

(dan, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif