Onálepkovat desítky tisíc občanů není fér, míní Hašek

politika

Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se ve svém příspěvku vrátil k sobotní demonstraci Česko proti bídě a v této souvislosti se také vyjádřil k podle něj nešťastnému výroku nového prezidenta Petra Pavla.

Onálepkovat desítky tisíc občanů není fér, míní Hašek
Petr Pavel, Zuzana Čaputová
15. března 2023 - 11:03

Výrok pana prezidenta Pavla v bratislavské diskusi nepovažuji za šťastný. Onálepkovat desítky tisíc občanů vlastního státu na základě incidentu několika desítek militantních lidí po skončení demonstrace není fér. Jsem přesvědčen, že drtivá většina účastníků sobotní demonstrace na Václavském náměstí přišla vyjádřit svůj nesouhlasný názor na nynější vládní politiku. Nepřišli se rvát s Policií ČR či páchat výtržnosti. Asi jsou teď sami překvapeni, v co se závěr demonstrace zvrhl, jak to celé bylo nešťastně komentováno svolavatelem a dnes vysvětleno Policií ČR. 


Pro všechny naštvané lidi, kteří se však nechtějí stát jen kulisami či diváky v něčí hře, mám doporučení. Občansky se angažovat je správné, chce to v dnešní době kuráž. A jen doufám, že stejnou kuráž konečně najde tradiční česká levice a také odbory. 

Také jsme psali:

Není normální, aby v tak sociálně a ekonomicky napjaté době provozovaly jen kabinetní politiku nebo jen rozesílaly bezzubé tiskové zprávy, které většinou končí v redakčních spamech či rovnou koších, protože už nikoho nezajímají. Oživit skutečnou levici bez liberálních miliardářů v pozadí a zaktivizovat odbory chce spolek Nespokojení.
(jk, Michal Hašek, foto: youtube)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif