Panika z jedné zvolené ženy. Hamplové, Jany Hamplové

politika

Nově zvolená senátorka za Kroměřížsko Jana Zwyrtek Hamplová se noblesně vypořádala se štvavými výpady a urážkami od některých novinářů a vládních politiků. 

Panika z jedné zvolené ženy. Hamplové, Jany Hamplové
Jana Zwyrtek Hamplová
4. října 2022 - 07:20

Známá česká advokátka a držitelka ocenění „Právník roku" Jana Zwyrtek Hamplová se již včera ve večerních hodinách vyjádřila k volbám a k tomu, že se ji na Kroměřížsku podařilo vybojovat senátorské křeslo. 

Zároveň také řekla pár slov k nebývale velké a očerňující kanonádě od různých provládně orientovaných novinářů či vládních politiků samotných. Ani se nedivila, že „provládní a mainstreamová" média nezměnila rétoriku, a jediné, co v se v komentářích dočetla, byly jen samé hrubé urážky a nálepkování.

„Víte, já s tím nebudu dělat vůbec nic. Média na to musí přijít sama a tato písnička bude brzo ohraná. Já mám na práci senátorky šest let. Momentálně už přemýšlím o sestavení odborného týmu, také se připravuji na fungování mé advokátní kanceláře po dobu mého senátorského období, protože mi již psalo nesčetně starostů a starostek, jak to bude dál a chtěli by, abych ve své práci pro ně nepřestala," řekla den po volbách Hamplová.


Během včerejšího dne se agrese některých novinářů ještě stupňovala, a to nejen daleko za hranici slušného chování a vyjadřování, ale možná i za hranu trestní odpovědnosti. Hamplová na to nejprve z kraje dne zareagovala na svém facebooku:

„Pražští novináři obvolávají obce a města, aby na mně tzv. něco našli. Protože ten tlak začíná být skutečně nestandardní, soustředěný ze všech zvolených senátorů téměř výhradně na mou osobu, a zasahující dokonce už i do výkonu mé profese, vydám k aktuální situaci v nejbližších hodinách jasné prohlášení, jak budu této mediální "štvanici" čelit," napsala Hamplová. 

A v ještě v ten samý den v odpoledních hodinách odpověděla vskutku jako dáma. Nejenže opět slušně, ale také prací:

„Mnozí se ptají, co dělám v pondělí po volbě. Už v pátek mi děvčata nachystala domů tuto hromádku, kterou musím zvládnout! Ostatně i vedle volební kampaně jsem dál jezdila k soudům, sepisovala smlouvy a jiné právní podklady a psala odborné články. Tedy vykonávala, byť s určitým zúžením, svou práci. Tedy pro mne se až tak moc nezmění - jen namísto nočních směn budu mít možnost svůj díl práce pro naši zemi odvést na půdě Senátu," napsala Hamplová.

Také jsme psali:

A na závěr ještě znovu poděkovala svým podporovatelům: 

„Děkuji vám moc za stovky zpráv, kterými se mne snažíte podpořit proti těm mediálním útokům, moc mi to pomáhá. Raději bych pracovala, než musela na ta svinstva reagovat. Ale budu muset, to vyvolávání nenávisti je opravdu neskutečných rozměrů. Netušila jsem, jakou paniku jedna demokraticky zvolená žena, nepatřící do žádného tábora, vyvolá," uzavřela svůj příspěvek Hamplová. 

Osobitě na urážky Hamplové zareagoval na svém profilu také známý advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl, který Hamplovou dlouhodobě podporuje:

„Jana už je na Seznamu třetí v pořadí vyhledávaných spojení! Před ní už jsou jen Houby a Bohdalka. Vypadá to, že nám všechny ty žlučovité výlevy fašistických kavárníků dělají docela solidní reklamu. I přesto jsou už některé natolik za hranou, že je na čase vyrazit do protiútoku. Uvidíte brzy," napsal Rajchl. 

(zak, prvnizpravy.cz, foto: fb)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?