Petr Sak: US vojáky bude možné nasadit proti našim demonstracím

politika

Pokud bude podepsána smlouva o vojenské spolupráci s USA, tak při demonstracích bude možné nasadit americké vojáky, píše Petr Sak v komentáři.

Petr Sak: US vojáky bude možné nasadit proti našim demonstracím
Petr Sak
12. května 2023 - 07:20

Právník Z.Koudelka tvrdí, že to si nedovolil požadovat ani Hitler v Protektorátu. Jakou asi budou mít šanci čeští demonstranti proti největší armádě světa? Smlouva nezbytně vyvolává reminiscenci na smlouvu o dočasném pobytu sovětských vojsk na území Československé socialistické republiky.

 
V minulosti se jako bonmot říkalo, že politici mají takové voliče, jací jsou a nemohou je vyměnit. Voliči mohou vyměnit politiky, nikoliv naopak. To přestává platit, v posledních letech vidíme zásadní modifikaci demografických procesů, do nichž vstupuje sociální inženýrství. Index natality se pohybuje kolem 1,5, což znamená že česká populace vymírá. Tento trend prohloubí nedostupnost bydlení pro mladé lidi a politika LGBT+ destruující přirozenou sexualitu lidí, jejich role mužů a žen, matky a otce, a především rozkladně působí na rodinu. Součástí demografického procesu je k jednomu milionu se blížící počet Ukrajinců v České republice s různými výhodami oproti české populaci. Pro ty, kteří popírají tyto výhody jeden příklad. Lidé si stěžují na přestupkovou nepostižitelnost ukrajinských řidičů. Policisté údajně tvrdí, že vzhledem k tomu, že Ukrajina není v EU, tak nemají nástroje k postižení ukrajinských řidičů, což není pravda. Nic jim nebrání při špatném parkování nasadit autu botičku.

Vedle Ukrajinců je však demografická reprodukce ovlivněna emigranty z dalších zemí. Jak působí emigranti v české kultuře vidíme na novináři A.Mitrofanovi a Kazašce Džamile Stehlíkové.



V minulosti i v současnosti je mezi českými lidmi oblíbené alibistické tvrzení, „taková je doba“. Ovšem tu dobu vytvářejí lidé a každý člověk by měl nést odpovědnost za to, jakou dobu vytváří.

V padesátých letech tvůrci politických procesů z řad pracovníků STB, vyšetřovatelů, státních zástupců a soudců se cítili v totalitě bezpečně. Jenže život je nevypočitatelný a společenská situace se zdánlivě nepředvídatelně může změnit a potom se bezpečnost rozplývá a nastupuje odpovědnost za totalitní protiprávní chování.

Také v současnosti nikdo těmto sluhům totalitní justice nemůže garantovat doživotní bezpečnost. I když je pravděpodobnější, že pokud v nejbližších letech nezmizí v propadlišti dějin současná politická mafie, dojde k zániku české státnosti a k rozplynutí českého národa a kultury, nelze vyloučit vývojový zlom a směřování k demokracii, svobodě, lidským právům a k likvidaci cenzury. V takové situaci je na místě, aby společnost byla připravena volat sluhy totalitní justice k odpovědnosti a je proto nezbytné je znát a při každém politickém procesu je třeba upozorňovat na konkrétní osoby, které tuto totalitní justici vytvářejí. V současné politické situaci jsou možnosti občanů velmi malé, avšak existují, například ukazovat a stavět na morální pranýř aktéry totality. Je třeba, aby si uvědomovali, že nejsou neviditelní a společnost o nich ví. U některých z nich se může dokonce objevit svědomí. A víme, že dokonce Jidáš neunesl svou vinu a ani získaných třicet stříbrných mu nepomohlo.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif