Po Fialovi ten svinčík uklidím a daně snížím, hřímal Babiš

politika

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se tvrdě pustil do premiéra Petra Fialy (ODS) a jeho vlády. Předsedovi vlády vzkázal, že lhaní není program a vyzval ho, ať přestane strašit občany tím, že Česku hrozí krach. 

Po Fialovi ten svinčík uklidím a daně snížím, hřímal Babiš
Andrej Babiš (ANO)
26. května 2023 - 08:15

Babiš v rozhovoru pro MF Dnes slíbil, že až se vrátí k moci, uklidí ten svinčík, který tu pan Fiala a spol. po sobě zanechají. Vyjádřil se také k ekonomickému konsolidačním balíčku pětikoalice a v souvislosti s ním opakovaně Fialu obvinil, že lež není program.

Připomínal, že koalice SPOLU slibovala před volbami, že nebude zvyšovat daně. A teď v konsolidačním balíčku dělá pravý opak.

„Politici ODS, KDU-ČSL a TOP 09 před volbami lidi lákali na mnohé. Občanům a firmám slibovali, že nezvýší daně, seniory lákali na důstojný život, tvrdili, že zastaví zadlužování země nebo že budou šetřit na provozu státu. Určitě ale nedostali mandát k tomu, aby zvýšili daně o 70 miliard, svojí neschopností nutili podnikatele stěhovat se do zahraničí, penzisty okradli jen letos o 7000 korun (a budoucí důchodce, pokud se penze vůbec dožijí, odrbali ještě víc), za první čtyři měsíce letošního roku zatnuli rekordní, 200miliardovou sekeru a zvyšovali sami sobě platy,“ uvedl předseda ANO v rozhovoru.


Zároveň také dodal, že současná pětikoaliční vláda zbytečně straší občany, že je třeba postavit české veřejné finance na nohy, jinak hrozí Česku krach. Babiš se totiž domnívá, že Česku žádný krach opravdu nehrozí.

Babiše dále osočil vládu ze lži, když tvrdí, že její opatření jsou sociálně citlivá. Zdůraznil, že vláda hnutí ANO své sliby plnila na 80 procent, a pokud bude znovu u vlády, bude je plnit znovu. Například se vrátí se k EET a opět sníží daně.

Také jsme psali:

„Bude-li ANO znovu sestavovat vládu, můžu slíbit, že budeme šetřit na státu, využívat evropské fondy, zavedeme EET, postupně snížíme zadlužení, daně znovu snížíme na původní úroveň, a hlavně uklidíme ten svinčík, který tu pan Fiala a spol. po sobě zanechají,“ uzavřel předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif