Poprask v ČT! Najděte mi, kdo zařadil do programu film Tři dny Kondora?

politika

„Který provokatér rozhodl zrovna v těchto dnech zařadit americký filmový špionážně-kriminální thriller z roku 1975 Tři dny Kondora do vysílání České televize?" Tak nějak řval muž drobné postavy, kterému v českých televizích říkají cenzor a Bůh ví, kdo jej za to platí.

Poprask v ČT! Najděte mi, kdo zařadil do programu film Tři dny Kondora?
Kachna po neděli
31. října 2022 - 06:20

„Všude to vře. Víte sami, že Putin řádí na Ukrajině, hrozí nedostatek plynu, nafty a elektriky, dále potravin, bude nouze o vodu a vy pustíte  do vysílání film o tom, jak americká tajná služba nechá zlikvidovat jakousi Americkou literárně-historickou společnost, jejíž členové jako civilní osoby společně studují a dokumentují všelijakou světovou literaturu. Ti lidé byli zastřeleni, protože někdo z nich odhalil v nějaké knize únik tajné státní informace. To se nikdo nezamyslel, zda  třeba i v Praze nemáme nějakou Americkou literárně-historickou společnost? To nikoho nenapadlo, komu ten film slouží? To jste provedli zrovna, když se  provokatéři v Česku snaží oslabit naše pevné postavení v mírové vojenské alianci  NATO a  v Evropské unii! To nikoho nenapadlo, komu to může prospět v době pořádání protivládních demonstrací ? Najděte mi toho komunistu, který to zařadil do vysílání? " tak nějak dál řval muž malé postavy směrem k lidem, kteří se na chvilku zastavili, aby zažili na vlastní kůži několik chvilek  demokracie.



„A víte, co je na tom filmu nejotřesnější? Hlavnímu hrdinovi filmu, který má agentní označení Kondor, jeden vedoucí tajné služby vyčte, že jeho největší chybou je, že hodně čte," prohlásil do té doby stále řvoucí muž.

„Nu a jak to dopadlo?" zeptali jsme se studenta politologie, který si nepřeje být jmenován, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu a spolužáci za idiota a který nám tu příhodu o odvysílaném filmu Tři dny Kondora vyprávěl.

„Probudil jsem se, ale musím přiznat, že jsem byl celý opocený,
" odpověděl tazaný student politologie.



Říká se, že kuriózní neověřené informace, jaká je i ta, co si právě čtete, vydavatelé novin dříve opatřovali latinskou zkratkou N .T. (Non testatum) – neověřeno. Fonetická podoba zkratky "enté"  se zvukově podobá německému die Ente, česky tedy kachna. Nu a tak se stalo, že Prvnízprávy.cz pečou Kachnu na neděli nebo Kachnu po neděli ...




(ps, Prvnizpravy.cz, foto:ps)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif