Rajchl opět rozbouřil Václavák. Zazněla slova o míru i bezpečnosti

politika

Václavákem zazněly požadavky na snahu o mírová ředšení i o bezpečnost naší republiky. Předseda strany PRO, která akci svolávala, se ve svém projevu zaměřil mj. na problémy s mígrací, Green Deal i nesmyslné kroky vlády Petra Fialy.

Rajchl opět rozbouřil Václavák. Zazněla slova o míru i bezpečnosti
Jindřich Rajchl (PRO)
23. března 2024 - 20:50

„Chcete bezpečnou zemi? Tak odmítněme migraci. Já odmítám jakýkoliv migrační pakt, jakoukoliv povinnou solidaritu. Odmítám být solidární se zeměmi, které tenhle problém způsobily. Já v žádném případě si sem nehodlám brát migranty, které sem přivezli Němci, Francouzi a Švédi. Nechci, aby to v českých ulicích, v českých městech vypadalo jako v Bordeaux, ve Frankfurtu, v Malmö, nebo v Paříži. Za žádnou cenu a jasně jednoznačně říkám, že odmítám platit německé dluhy, německé problémy z českých kapes," zaburácel Rajchl z pódia.

„Stejně tak nadále odmítáme, aby tady pokračoval stav nějaké dočasné ochrany pro ukrajinské běžence. Pojďme si nalít čistého vína. Drtivá většina z nich neprchá před válkou, ale pouze jsou to ekonomičtí migranti, kteří využívají toho, že jim je tady lépe. Pojďme si začít říkat pravdu. Základní podmínkou pro trvání dočasné ochrany je nemožnost bezpečného návratu do země svého původu. Pokud jezdí Ukrajinci v létě na Ukrajinu na dovolenou, tak já tady jednoznačně a jasně říkám, že tahle podmínka není splněna a tudíž by dočasná ochrana měla být okamžitě ukončena," pokračoval ve svém emotivníám projevu předseda PRO.

„A v neposlední řadě pohrdám všemi těmi, kteří tady běhají s ukrajinskými vlajkami a křičí, jak chtějí bojovat za Ukrajinu. Kdyby byla napadena Česká republika a přišli jsme třeba o Moravu, tak já v žádném případě nepůjdu do Německa a nebudu tam s českou vlajkou pochodovat po Berlíně. Budu tady a budu pracovat pro naši zemi a budu bojovat za její svobodu. Takže kdokoliv je tady, tak je jenom pokrytec a nemá tady co dělat. Chcete spravedlnost? Tak přestaňte trestat lidi za svůj vlastní názor na Facebooku a začněte trestat ty lumpy, kteří nám tady lžou a denně okrádají. Podívejte se na kauzu Dozimetr. Tihle lidé by měli sedět v soudních síních na lavici obžalovaných. Já chci, abyste se nemuseli bát říkat to, co si myslíte. 



Já chci, aby tady Rakušanova policie nezaklekávala na každého, kdo řekne cokoliv jiného, než si myslí strana.a vláda. To už jsme tady měli a já to v žádném případě nechci zpět. Tahle jejich jediná pravda musí skončit a tahle země se musí vrátit k pluralitě a k demokracii. Někde jsme ji po cestě zapomněli a je načase, abychom se k ní vrátili," burcoval dav Rajchl.

„Chcete zpět důstojnost? Důstojnost této země, jejíhož premiéra už nepřijme ani Nigérie a Angola? Tak přestaňte vyvěšovat Putina v pytli na mrtvoly na ministerstvo vnitra. Přestaňte zakazovat koncertovat Anně Netrebko v naší zemi. Přestaňte zatýkat, zadržovat ruské tenistky na ruzyňském letišti. Údajně prý měly rakety, tak je považovali za bezpečné. A přestaňte vyštvávat gólmany jako je Julius Hudáček, který tady jenom chtěl hrát hokej a kterého okamžitě v Německu bez váhání přizvali. Je to ostuda této země a já jim říkám, že ji jenom zahanbují. Tahle země si zaslouží zpátky důstojnost a nebýt překupníkem zbraní pro Zelenského režim," obul se Rajchl do vládního režimu na Ukrajině.



„A chcete svobodu? Tak nám dejte šanci, abychom mohli zakotvit do naší ústavy právo platit českou korunou. Právo platit v hotovosti, právo žít offline a především právo odmítnout výkon branné povinnosti v případě, že nebude napadena Česká republika. Martin Luther King v jednom ze svých nejslavnějších proslovů řekl, že vyjel na vrchol hory a viděl budoucnost a že už nemá strach. Já myslím, že v téhle zemi je dostatek lidí, kteří mají otevřené oči. Řada z nich stále ještě je v nějaké letargii a laxnosti, ale vy tady jasně dokazujete, že tahle země žije, má sílu jít za svou budoucností a už se nenechá vtahovat do chudoby a do války. Tohle prostě si Česká republika za žádnou cenu nezaslouží," dodal Rajchl.

Psali jsme:

„Dámy a pánové, pojďte s námi po této cestě, pojďte si prosím uvědomit, že tahle země má na to, aby vykročila stejným směrem, jako vykročilo Maďarsko pod Viktorem Orbánem a Slovensko pod Robertem Ficem. Dejte nám tu šanci a nám bude obrovskou ctí vést tuhle zemi zpět k její prosperující, bezpečné a krásné budoucnosti. Vést tuhle zemi ke štěstí, vést tuhle zemi k suverenitě a k plné svrchovanosti. Já už se ze Západu řídit nenechám. Česká republika patří do srdce Evropy a my si pojďme hrdě říct, že na to máme i bez toho, aniž by nás Západ musel vést za ručičku.



Tahle cesta není vůbec jednoduchá, je trnitá a je jenom pro ty odvážné a pro ty silné. A já vím, že vy tu odvahu a tu sílu máte a že společně půjdeme dál. Potřebujeme trpělivost, soudržnost a odhodlanost a já vím, že všechny tyhle vlastnosti tady dnes máme pohromadě. Moc vám děkuji, že jste dneska přišli. Obrovsky si toho vážím, máte můj respekt, mám vás obrovsky rád, mám rád tuhle zemi, je krásné dívat se na ty vlajky a je krásné vidět, že je tady ještě stále dost lidí, kteří jsou ochotni postavit se za svou vlast, když to potřebuje," zakončil advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl svůj závěrečný proslov na rozloučenou.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif