Rakušan chce za 42 milionů přesvědčit národ, že se má dobře

politika

Vláda pod taktovkou ministra vnitra Víta Rakušana startuje kampaň za desítky milionů, aby se pochlubila svými úspěchy a uklidnila lidi. Rozsáhlá plakátová kampaň v hodnotě 42 milionů korun by měla trvat rok až do eurovoleb. 

Rakušan chce za 42 milionů přesvědčit národ, že se má dobře
Vít Rakušan, ministr vnitra
21. září 2023 - 13:59

Ministerstvo vnitra připravilo rozsáhlou plakátovou kampaň v hodnotě 42 milionů korun. S plakáty chtějí oblepit prostory vlaků a plochy ve městech a obcích. Ukazuji to smlouvy zveřejněné v registru smluv. Ministr vnitra Vít Rakušan na konto kampaně, která poběží déle než rok, prohlásil, že hlavním cílem je poukázat na kroky celé vlády.

Informaci přinesl deník Právo, který poukazuje také na skutečnost, že obě zakázky získala společnost Omnimedia s.r.o., která zajišťuje mediální prostor také pro kampaň o penzijní novele na objednávku ministerstva práce a sociálních věcí.


Podle smluv lze očekávat, že plakáty začne firma vylepovat od letošního září a zůstanou tam až do listopadu příštího roku. Celá propagace tak skončí až po příštích krajských volbách, aktivní bude také v průběhu evropských voleb.

Podle Rakušana ale nebylo zveřejnění kampaně přes volby rozhodně plánované, odvolává se přitom na dlouhodobé dohody, která má stát nasmlouvané. „Jedná se o pokračování dlouhodobé komunikace služeb a konkrétních kroků státu pro veřejnost, jejím cílem je i zvýšit srozumitelnost informací podávaných faktickou formou ve fyzické i online podobě. Celková částka vychází z rámcových dohod,“ řekl Rakušan deníku Právo.

Psali jsme:

V souvislosti se sobotní demonstrací Česko proti vládě , které se účastnilo přibližně sto tisíc lidí, a touto zamýšlenou vládní kampaní "Jak uklidnit lidi" za 42 milionů si senátorka Jana Zwyrtek Hamplová neodpustila následující poznámku: „Nebylo by výrazně levnější podat tu demisi?" napsala na svůj facebookový profil senátorka. 

Nad chystanou kampaní i smlouvami se pozastavil advokát a bývalý dvojnásobný hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, který naprosto nechápe, že se vláda snaží snížit vládní výdaje omezeními ve veřejném sektoru a změnou v důchodovém systému a přesto se nyní rozhodla utratit na kampaň Ministerstva vnitra 42 milionů korun.

„Vláda, která se chce proškrtat k prosperitě, která bude propouštět tisíce státních zaměstnanců, která těm zbývajícím zmrazí platy, která neumí zajistit ani dostatek penicilinu a jiných léků, která sáhla seniorům na důchody… tato vláda pojede za desítky milionů Kč permanentní kampaň jak je dobrá… přes vnitro a v roce, kdy budou evropské, krajské a senátní volby… a prý to nebude kampaň… Má opozice koule na to zastavit takový nesmysl? Třeba zařadit mimořádný bod ve Sněmovně a vyzvat vládu, ať to okamžitě zastaví a dá ty desítky milionů raději třeba zdravotním sestrám nebo pečovatelkám v sociálních službách nebo hasičům nebo policistům???" napsal nazlobeně ve svém příspěvku na facebooku Michal Hašek. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: repro CNN Prima)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?