Zahradil varuje před hysterickou atmosférou špionománie

politika

Místopředseda Sněmovny a KDU-ČSL Jan Bartošek zveřejnil na svém facebookovém profilu pozvánku na přednášku týkající se digitální informační manipulace. Netrvalo dlouho a přišlo ostré varování od europoslance za ODS Jana Zahradila

Zahradil varuje před hysterickou atmosférou špionománie
Jan Zahradil (ODS)
21. září 2023 - 08:03

Místopředseda Sněmovny Jan Bartošek zveřejnil na svém facebookovém následující pozvánku:

„Zvu vás na přednášku: "Informační válka jako komerční služba?". Všimli jste si, že někdo ve vaší rodině nebo okolí najednou začal měnit své chování, jako by byl zasažen nějakou divnou sektou? Může jít i o digitální informační manipulaci. Nazývá se to "mindhack" a jeho cílem je  ovlivnit lidské myšlení a chování různými technikami převážně v digitálním prostředí.

Jak na to a jak se tomu bránit? O propagandě a ochraně mysli v digitálním světě přednáší Alexandra Alvarová, expertka na propagandu a manipulativní techniky v reklamě i publicistice," stojí v příspěvku Jana Bartoška, který zároveň sdílí promo na tuto akci. 



Europoslanec za ODS Jan Zahradil k tomu má ale závažnou poznámku a před přednáškou a údajnou odbornicí varuje. Znepokojuje ho také skutečnost, že se vládní politici k obdobné akci hlásí a propagují ji. 

„Tohle je strašná ostuda. Místopředseda Sněmovny a KDU-ČSL Jan Bartošek zve na přednášku údajné odbornice na dezinformace, ve skutečnosti šiřitelky paranoidních konspiračních teorií a parapsychologických výkladů o ovlivňování lidské mysli. Příště pozve J. Duška, aby vykládal o moderních formách léčení rakoviny?

Psali jsme:


Je dost děsivé, jak současná hysterická atmosféra špionománie otevřela stavidla pavědám různých “expertů”. Prohánějí se v ní jako ryba ve vodě, vesele šíří svou “junk science” a ti méně důvtipní politici jim ochotně dělají stafáž a propagaci. 


Bohužel to není žádná neškodná úchylka - lze tím zdůvodnit i snahu o sešroubování mediální legislativy, o nalití veřejných peněz do nových programů a školení, o nárůst pravomoci státní byrokracie. Je třeba být na pozoru," zakončil svůj varovný koment k přednášce a především propagaci akce ze strany místopředsedy Sněmovny Jana Bartoška. 

(svoboda, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?