Rekordní zadlužení a už je zle. Okamura si nebral servítky

politika

Předseda SPD Tomio Okamura se pořádně rozčílil na způsobem, jakým vláda nakládá s veřejnými financemi. Také padlo pár ostrých slov směrem k ministrovi vnitra Vítovi Rakušanovi a k "ekonomickým migrantům".

Rekordní zadlužení a už je zle. Okamura si nebral servítky
Tomio Okamura, předseda SPD
2. března 2024 - 06:30

„Fialova vládní pětikoalice a ministr financí Stanjura (ODS) dál devastují naší republiku. Stát ke konci února hospodařil se schodkem ve výši 102,5 miliardy korun. Jde o druhý nejhlubší únorový deficit v historii ČR, hůř bylo pouze loni, opět za Fialovy vlády. Fialova vláda utrácí peníze na podporu Ukrajiny a Ukrajinců, na dávky nepřizpůsobivým, na solární barony, na šílený Green Deal, nesmyslné direktivy Evropské unie, politické neziskovky a podobné škodlivé věci. Čeští občané jsou pro Fialovu vládu bohužel až na posledním místě…

Letos v červnu budou volby do Evropského parlamentu, které budou referendem o Fialově vládě. Podpořte SPD, pro nás je Česká republika a český občan na 1.místě!" napsal k obřímu schodku státního rozpočtu Okamura, který ještě sdílel na svém facebooku příspěvek ohledně ukrajinských uprchlíků u nás.

Okamura tak reagoval na článek ze Seznám Zpráv, který přinesl informaci o tom, že velké množství uprchlíků z Ukrajiny se do své země již nechce vracet a chtějí zůstat v Čechách.



„Ukrajinci se již odmítají vrátit z ČR na Ukrajinu. Když jsem vloni a předloni jako jediný tvrdil, že příchozí Ukrajinci nejsou uprchlíci ale ekonomičtí migranti a nebudou se chtít vrátit na Ukrajinu, tak mě představitelé Fialovy vlády a s nimi spřažení novináři málem “věšeli za hlavu”.  A dnes po dvou letech ministerstvo vnitra Víta Rakušana (STAN) konečně přiznalo, že statisíce Ukrajinců, kteří přišli po konfliktu na Ukrajině, chtějí skutečně v ČR zůstat natrvalo. Přitom to bylo zřejmé od začátku, že se jedná o ekonomické migranty, nikoli o uprchlíky. Česká republika má v současnosti v přepočtu na hlavu dokonce nejvíce imigrantů z celé EU. 

Psali jsme:

Čekají nás kvůli Fialově vládě ještě obrovské problémy. Za pouhé dva roky u vlády zničili naší republiku. Tohle je výsledek proimigrační politiky Fialovy vládní pětikoalice- Pro Fialovu vládu jsou migranti na 1.místě a čeští občané na posledním… Za dva roky vláda zničila co mohla. A republika zadlužená až po uši… Je nutné ukončit Fialovu vládu nebo nás úplně zničí! Letos v červnu budou volby do Evropského parlamentu, které budou referendem o Fialově vládě," uzavřel svou kritiku pětikoaliční vlády předseda SPD Tomio Okamura.

(dan, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif