Rozkol u lidovců. Jurečka prý táhne stranu ke dnu

politika

Českobudějovická KDU-ČSL požaduje nejrychlejší možné svolání celostátního sjezdu strany. Podle ní kauza kolem předsedy Mariana Jurečky vrhá na stranu špatné světlo.Lidovci - strana s Jurečkou, ale bez preferencí.

Rozkol u lidovců. Jurečka prý táhne stranu ke dnu
Marian Jurečka (KDU-ČSL)
13. ledna 2024 - 06:30

Českobudějovická KDU-ČSL požaduje nejrychlejší možné svolání celostátního sjezdu strany. Podle ní kauza kolem předsedy Mariana Jurečky vrhá na stranu špatné světlo. Českobudějovická KDU-ČSL vyzývá ostatní organizace, aby se k tomu připojily. Potřebuje získat podporu minimálně pětiny okresů. Řekl to člen českobudějovické KDU-ČSL a bývalý ministr kultury Jaromír Talíř.

Na výzvu českobudějovické KDU-ČSL upozornily včera Seznam Zprávy. Sjezd lidovců je plánovaný na podzim.

Jurečka se v den tragické střelby na pražské filozofické fakultě 21. prosince účastnil večírku na ministerstvu do ranních hodin. Následně pak kolem své účasti několikrát lhal a mlžil a až po téměř třech týdnech se přiznal a omluvil se.



„Velmi si vážím toho, co Marian Jurečka odvádí za práci na ministerstvu. Ale celá ta kauza vrhá na stranu špatné světlo,“ prohlásil Talíř.

Celostátní sjezd se měl původně konat na jaře, následně jej strana přesunula na podzim, řekl Talíř. Dodal, že současná situace si vyžaduje rychlé jednání.

„Podle našeho názoru není možné nyní tak dlouho čekat,“ prohlásil Talíř.

Psali jsme:
Jurečku ani lidovce pak vůbec nešetřil ve svém pořadu na XTV politický komentátor Petr Holec.

„Marian Jurečka, vicepremér, šéf lidovců a ministr práce a sociálních věcí pokračuje dál, všichni mají rozděláno strašně práce a všichni jsou strašně úspěšní,“ reagoval na skutečnost, že širší vedení KDU-ČSL odmítlo Jurečkův konec. „Kde byste u těchto politiků čekali náznak politických koulí?“ prohlásil rozčíleně Holec, který zároveň ministra práce přirovnal k praseti. 

„Jurečka je boží prase. To, co předvedl v souvislosti s tragédií na na Filozofické fakultě v Praze, to odporné lhaní. Řekl, že nevěděl, on šel na mimořádné jednání kvůli té akci, kde odhlasoval celé zemi státní smutek, ale pak se vrátil na ministerstvo a do čtyř do rána tam křepčil. Napsal ještě tweet, že se modlí za oběti masakru, takže pak se šel modlit na to ministerstvo, na mejdan za 400 tisíc z našich peněz. Jurečka je boží prase, protože si dovolí popírat vlastní slova a vymlouvat se trapně v souvislosti s touto událostí. Co předvedl je prasárna a boží, protože si hrají na boží stranu, bratry a sestry, víra, to byla fraška z pekla,“ dodal Holec.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif