Srbské vlajky na Václavském náměstí a důvod? Kosovo je Srbsko

politika

V Praze se v sobotu 17. února 2024 konala demonstrace na Václavském náměstí s názvem »Kosovo je Srbsko!«, kterou pořádal spolek Přátelé Srbů na Kosovu. Mezi účastníky setkání lidí, kteří jsou přesvědčeni o navrácení Kosova Srbsku, nechyběli  mimo jiných známé osobnosti.

Srbské vlajky na Václavském náměstí a důvod?   Kosovo je Srbsko
Kosovo je Srbsko
19. února 2024 - 11:27

K účastníkům promluvili například  poslanec Jaroslav Foldyna (SPD)  a pořadatel této akce dokumentarista  Václav Dvořák.

"V každé zemi je nějaká mafie, ale jen  Kosovo má  mafiánský celý stát," řekl Dvořák,  na jehož slova volně navázal jeden rovněž na shromáždění hovořící Srb žijící v Česku, který upozornil, že v Kosovu vybudovali Američané také svoji největší vojenskou základnu v Evropě a proto, aby k tomu mohlo dojít, byly zabity tisíce civilistů v Srbsku po náletech, které uskutečnila letadla armád zemí   NATO.
 

Jaroslav Foldyna a Václav Dvořák na setkání občanů, kteří jsou přesvědčeni, že Kosovo je Srbsko

To je vlajka Srbska, které Čechoslovákům pomohlo v letech 1938 a 1968

To je příznivkyně Srbska ne Ruska

Akce, jejíž přímý přenos odvysílala TV Raptor, se zúčastnila přibližně stovka lidí, skončila hymnami Srbska a Česka, které si někteří účastníci setkání zazpívali se sevřenou pěstí položenou na prsou v místě, kde lidem buší srdce.


(ps pro Regionalninovinky.cz , foto: ps)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif