Větvička: Kdo chce pomoci Ukrajině, nepojede do Chorvatska, ale do Užhoroda

politika

Posilani zbrani synkum v Podkarpatske Rusi nepomože. Naopak, zustane za nima vice mrtvych a vice zamořeneho uzemi. Pokud chcete opravdu pomoci lidem, vykašlete se letos na předražene Chorvatsko a zajedete na solna jezera v Solotvinu, píše bloger Ladislav Větvička.

Větvička: Kdo chce pomoci Ukrajině, nepojede do Chorvatska, ale do Užhoroda
Ladislav Větvička
4. června 2023 - 04:20

Kavarenske typy oceni skvěle kafe v užhorodskych a mukačevskych kavarnach, horymilovnici si vyběhnu od koločavske četnicke stanice na nejbližši poloninu, píči piva si vychutnaju ležaky a ejly robene českyma sladkama v ukrajinskych pivovarach a pražske multykulturni elity si pochutnaju na sojovem latečku v Mukačevu.



Myslite, že robim srandu? Ani zdaleka. Nesmite byt ovšem pod vlivem režimni propagandy. Přijelo nas na Ukrajinu pět, většina synku poprve. Když synci po paru dňach, nadšeni z mistniho lidu a mistnich produktu naladili Česky rozhlas a prvni zprava zněla „Ukrajina zažila dalši těžkou noc", všeci se rozesmali. Za celu dobu valky spadla na Podkarpatsku Rus jedna raketa, kera rozbila trafo na severni hranici u Volovca.

Jasne, situace na Donbase a v bombardovanych oblasťach je přišerna a ja bysem tam nejel ani za sto hřiven.

Ale v Praze by si měli naši propagandisti uvědomit, že Ukrajina je obrovsky stat, největši z tych, kere leži enem v Evropě (nepočitam Turecko a Rusko). To, co se děje v Bachmutu nebo Kyjevě, je tisic kilaku od Užhoroda. Zatim. Bo jestli ti idyjoti z NATO naplanovali největši letecke cvičeni všeckych dob pravě fčil na vyroči vstupu vojsk, pak možeme čekat cokoliv a Bachmut budeme mět za rohem.

Ale zatim nad tym přemyšlajte. Vaše penize, kere vrazite Chorvatsku s jeho předraženym eurem, su prachy hozene do kanala. Vaše penize, utracene za mistni produkty a ubytko na Podkarpatske Rusi pomožu mistnim lidem, bo chlapi tam chybi. Buď su na frontě, nebo poschovavani před frontu. Hospody su prazdne, pivo nema kdo pit a šašlik nema kdo žrat.

Čeka to na vas, da-li buch...

PS: Kdo bude potřebovat poradit jak se dostat tam a zpět, kontakty na mě su vpravo pod moju fotku. A myslete na to, že pokud budete misto lidi podporovat blbe polityky a armadu, pak "Все буде Україна".

(rp,prvnizpravy.cz,blog,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?