Víte, co byl nejzáslužnější čin Karla Schwarzenberga, paní Müllerová?

politika

„Tak to nevím milostpane. Ale tohle rozsoudit bude asi záležet na tom, kdo a s jakým úmyslem tu otázku klade, ne?"

Víte, co byl nejzáslužnější čin Karla Schwarzenberga, paní Müllerová?
Lubomír Man, publicista
13. listopadu 2023 - 04:20

„Jistě. Ale já vám jen chci zprostřekovat odpověď na tuto otázku, vynesenou paní Markétou Pekarovou-Adamovou, která snad má na zodpovězení této otázky gebír u nás vůbec nejvyšší“.
  • „A proč má tato paní, pane Švejk, na zodpovězení této otázky, gebír nejvyšší. Třeba vyšší, než já?“
„Protože vy, paní domácí, jste přes všechny vaše klady a vědomosti, přece jen obyčejná ženská. Kdežto Markéta Pekarová-Adamová je, jak jste už jistě někdy zaslechla, jakousi pokračovatelkou Schwarzenbergova díla. A to proto, protože předevčírem byla znovu zvolena předsedkyní politické strany TOP 09, kterou Karel Schwarzenberg spolu s Miroslavem Kalouskem v roce 2009 založili“.
  • „Aha, rozumím. No a jaký je tedy, podle té paní s dlouhým jménem, nejzáslužnější čin Karla Schwarzenberga?“


„To, že tu stranu TOP 09 vůbec založil“.
  • „Aha. A to je, milospane, všechno?“
„Ne, není. Markéta Pakarová-Adamová k tomu v neděli na ČT 24 uvedla, že pro ni  jde o Schwarzenbergův nejzáslužnější čin proto, protože kdyby prý tahle strana nebyla, ona by do politiky nikdy nešla.“
  • „No to by tedy byla tragédie, to vám řeknu. Vždyť, proboha svatého, když o Markétě Pekarové-Adamové ještě nikdo neslyšel, dostala topka ve sněmovních volbách v roce 2010 16,7 procenta hlasů – kteréžto číslo se, podle Kantaru TNS dodneška, už pod vedením té dámy, smrsklo na 4,5 procenta hlasů. Což znamená.živoření mimo parlament“.



„Jistě, paní Müllerová. Takže to shrňme a namísto otázky po nejzáslužnějším činu Karla Schwarzenberga ptejme se po jeho činu nejméně záslužném. Co by to, podle vás, bylo?“
  • „Nejméně záslužný čin Karla Schwarzenberga byl ten, že spoluzaložil stranu TOP 09. Protože tím do politiky vtáhl Markétu Pekarovou-Adamovou, která pak jak jím založenou novou stranu, tak i celou současnou koalici, zvanou pětikolka, značně poškodila.
„Správně, paní domácí. Ten soud platí pro současnou koalici, zatímco pro opozici to platí obráceně. Čili: čím víc takových dam, jako je Markéta Pekarová-Adamová v politice,, tím líp pro nás, pro lidi“.

(rp,prvnizpravy.cz,Lubomír Man,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif