Vláda podrazila lékaře, učitele a nyní vydírá i zemědělce

politika

Z pohledu hnutí SPD jsou zemědělství a potravinářství klíčová odvětví národního hospodářství, která si zaslouží speciální podporu a ochranu ze strany státu a vlády. A pokud vláda české zemědělství nechrání, měla by skončit, říká Okamura.

Vláda podrazila lékaře, učitele a nyní vydírá i zemědělce
Tomio Okamura, předseda SPD
14. března 2024 - 06:30

„Vládní pětikoalice podrazila lékaře a zdravotníky, učitele a nepedagogické pracovníky, živnostníky, seniory a všechny daňové poplatníky a teď vydírá i protestující zemědělce.

Hnutí SPD dlouhodobě podporuje požadavky českých zemědělců vyjádřené v minulém týdnu v rámci jejich akce před Úřadem vlády ČR. Jde o oprávněný protest proti škodlivé zemědělské politice EU a proti nečinnosti české vlády, která nehájí jejich zájmy. Čeští zemědělci a potravináři jsou v rámci dotačního systému EU tvrdě diskriminováni, velká část z nich je poškozována i kvůli nesmyslným změnám v národní dotační politice Fialovy vlády a ministerstva zemědělství vedeného ministry z KDU-ČSL.



Pro hnutí SPD jsou zcela nepřijatelné výroky premiéra Petra Fialy (ODS), který přes média vzkazuje stávkujícím zemědělcům, že pokud budou v protestech pokračovat, tak jim původně slíbené dvě miliardy korun vláda uplatní jinde. Vláda Petra Fialy svojí činností podrazila lékaře a zdravotníky, učitele a nepedagogické pracovníky, živnostníky, seniory a všechny daňové poplatníky a nyní vydírá i protestující zemědělce.

Psali jsme:

Z pohledu hnutí SPD jsou zemědělství a potravinářství klíčová odvětví národního hospodářství, která si zaslouží speciální podporu a ochranu ze strany státu a vlády, protože se jedná o zajištění národní potravinové soběstačnosti a bezpečnosti. A pokud vláda české zemědělství nechrání, měla by skončit," napsal na svém facebooku ke krokův vlády předseda SPD Tomio Okamura.

(jk, prvnizpravy.cz, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif